Care sunt cele mai bune surse de proteine care sunt recomandate de experţi

02 09. 2017, 12:00

Potrivit nutriţioniştilor unei companii specializate, consumul de proteine înainte şi după un antrenament poate ajuta muşchii să se repare, precum şi să crească.

Cu toate acestea, nu toate sursele de proteine sunt egale. Specialiştii în nutriţie clasifică trei tipuri din aceeaşi proteină, cum ar fi puiul sau peştele, în funcţie de cât de sănătoase sunt pentru organism. Ei au analizat cinci tipuri de proteine: ouă, pui, peşte, carne de porc şi carne de vită.

Fiecare sursă de proteine a fost împărţită în trei categorii: „bun”, „mai bun” şi „cel mai bun”. Opţiunea „cea mai bună” nu este întotdeauna cea care conţine cele mai multe proteine.

Rezultatele nutriţioniştilor se bazează pe cât de slabă este fiecare sursă de proteine, precum şi conţinutul de calorii şi carbohidraţi.

Nutriţioniştii nu au ales întotdeauna ceea ce aţi putea considera drept opţiunea „cea mai sănătoasă” pentru fiecare sursă de proteine. Cu toate acestea, ca o regulă de aur, cu cât produsul a fost mai puţin procesat, cu atât mai sănătos a fost considerat de nutriţionişti.

Cele mai sănătoase surse de proteine

Peşte

Bun – Somon (100 grame conţin 146 de calorii, 7 grame grăsime, 0 grame carbohidraţi şi 22 grame proteine)

Mai bun – Eglefin (100 grame conţin 87 de calorii, 0.7 grame grăsime, 0 grame carbohidraţi şi 19 grame proteine)

Cel mai bun – Cod (100 grame conţin 82 de calorii, 0.7 grame grăsime, 0 grame carbohidraţi şi 18 grame proteine)

Citeşte continuarea pe Gustarte.