Orient Express, trenul de lux, a oprit şi în acest an în gara din Sinaia
Reprezentanţii Orient Express au declarat că, anul acesta, 98 de persoane au vrut să pornească în călătoria cu celebrul tren istoric pe ruta Paris – Istanbul, scrie Mediafax.
“Este a 19-a călătorie pentru noi, mergând de la Paris la Istanbul şi înapoi. Este la fel de încântător ca întotdeauna, pasagerii sunt foarte fericiţi să treacă prin toate ţările. Călătorim de la Paris şi suntem fericiţi să fim acum la Sinaia”, a declarat senior train managerul Bruno Janssens.
Potrivit acestuia, oprirea în Sinaia este una “istorică”.
“Noi întodeauna oprim în Sinaia, este o oprire istorică. Regele Carol a oprit trenul şi s-au dus prin oraşul lui. Este o oprire importantă pentru noi, mai ales vizitarea Castelului Peleş”, a spus Janssens.
Potrivit acestuia, preţul unei călătorii cu Orient Express este de 9.000 de euro de persoană, totul fiind inclus în afara de alcool.
“Prima oprire a fost la Budapesta, unde am ajuns sâmbătă, am plecat ieri (duminică – n.r.), iar această oprire este importantă pentru pasageri ca să meargă să viziteze Castelul Peleş. Pasagerii sunt persoane care se bucură de diferite lucruri în viaţă. Oamenii chiar caută lucruri speciale în viaţă”, a adăugat Bruno Janssens.
Orient Express are în componenţă 15 vagoane, iar din personalul garniturii fac parte peste 40 de persoane.
Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta şi Bucureşti şi s-a oprit la Constantinopol. Orient Express a purtat, de-a lungul timpului, tot felul de personaje, de la celebrităţi la indivizi consideraţi dubioşi. Anii ’20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximum de popularitate.
Pornind de la poveştile care înconjurau acest tren şi pe călătorii lui, în acea perioadă, celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de succes „Crima din Orient Express”, care, ulterior, a fost ecranizat pentru marele ecran.
În ce priveşte popasul din Sinaia, se spune că regele Carol I, aflat în voiaj, a cerut ca trenul să oprească în Sinaia, invitând călătorii la Castelul Peleş, iar de atunci oprirea garniturii aici a rămas tradiţie.