Motivul surprinzător pentru care vinul scump are un gust mai bun
Altfel spus, creierul nostru este predispus să fie influenţat de „efectul placebo de marketing”, scrie Gustarte.
Acest studiu european a fost mic, cu doar 30 de participanţi (15 femei, 15 bărbaţi), dar experimentul a fost incredibil de detaliat. Participanţii au fost plasaţi în scanere RMN pentru a monitoriza activitatea creierului în timp ce beau vin şi primeau informaţii despre preţul vinului, fiind rugaţi să facă un clasament în funcţie de gustul fiecărui vin consumat.
Acelaşi vin roşu a fost servit participanţilor de trei ori printr-un tub, iar punctele de preţ au fost 3, 6 şi 18 euro. Fiecare gură de vin era din aceeaşi sticlă al cărei preţ era de 12 euro. Participanţii au declarat că vinul mai scump a avut un gust mai bun şi scanerul RMN a confirmat acest lucru.
Citeşte continuarea pe Gustarte.