Specialiştii susţin că restaurantele trebuie să vină cu specificaţii nutriţionale mult mai clare, scrie Daily Mail.
Având aceste specificaţii la dispoziţie, clientul poate vedea că unele salate au un conţinut caloric chiar mai mare decât mâncărurile cunoscute pentru conţinutul lor ridicat în calorii.
Paul Gately, profesor la Leeds Beckett University, a precizat că „două treimi din adulţii din Marea Britanie au o problemă cu greutatea. Pentru cei care încearcă să-şi ţină greutatea sub control, există o mare dificultate în determinarea hranei sănătoase. Restaurantele trebuie să fie mai clare în categoriile lor de „opţiuni sănătoase” precum salatele, alături de informaţii nutriţionale care vor ajuta persoanele să ia deciziile corecte”.
Totuşi, nutriţionistul Helen Bond precizează că popularitatea unei diete bazată pe plante se traduce prin faptul că sănătos nu înseamnă neapărat ceva cu calorii puţine: „deşi unele mâncăruri au un conţinut caloric ridicat, trebuie să ne uităm şi la sursa acestora, care este mai bună pentru sănătate decât un burger, cu multe fibre şi nutrienţi”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Care este dieta potrivită pentru tine? Află cu ajutorul acestui test
Cel mai amplu studiu realizat vreodată dezvăluie dieta oamenilor care trăiesc cel mai mult
Dieta-minune cu mere: slăbeşti patru kilograme în doar cinci zile
Care este cea mai sănătoasă dietă? Răspunsul oamenilor de ştiinţă