Home » D:News » Băuturile răcoritoare cu zahăr sunt chiar mai nocive decât se credea anterior. Cum îţi pot afecta sănătatea

Băuturile răcoritoare cu zahăr sunt chiar mai nocive decât se credea anterior. Cum îţi pot afecta sănătatea

Băuturile răcoritoare cu zahăr sunt chiar mai nocive decât se credea anterior. Cum îţi pot afecta sănătatea
Publicat: 25.07.2017
Capacitatea organismului de a arde grăsimile a scăzut în medie cu 8%, atunci când indivizii consumau băuturi cu zahăr.

Shanon Casperon, autorul acestui studiu şi biolog la U.S.  Department of Agriculture’s Agricultural Research Service, a precizat că „am fost surprinşi de impactul pe care băuturile cu zahăr îl au asupra metabolismului atunci când venea laolaltă cu mese bogate în proteină”, potrivit Live Science.

De asemenea, „această combinaţie a crescut şi pofta de mâncare a participanţilor, preferând mâncărurile sărate, timp de patru ore după ce au mâncat”, adaugă cercetătorul.

Cercetările anterioare au arătat că o masă bogată în proteine creşte capacitatea organismului de a arde grăsimi. Noul studiu indică faptul că adăugarea de băuturi dulci la o astfel de masă are efectul opus, scăzând această capacitate esenţială a organismului de a arde grăsimi.

Pentru acest studiu, cercetătorii au recrutat 27 de adulţi sănătoşi, le-au oferit mâncăruri speciale şi i-au monitorizat în camere special amenajate, care aveau un pat, o toaletă, o chiuvetă şi câteva piese de mobilier. De asemenea, în camere exista echipament care măsura nivelul de oxigen şi de dioxid de carbon, alături de temperatură şi presiune. Aceste măsurători au ajutat savanţii să calculeze cum mâncarea a influenţat metabolismul participanţilor, inclusiv câte calorii au ars.

Astfel, cercetătorii au descoperit că o băutură îndulcită cu zahăr servită la o masă, capacitatea participanţilor de a arde grăsimi a scăzut cu 8% faţă de cazurile în care li s-a servit o băutură fără zahăr/cu îndulcitori artificiali. Mai mult decât atât, deşi băuturile cu zahăr au adăugat mai multe calorii mesei, acest lucru nu a cauzat ca participanţii să se simtă mai plini după masă.

Casperon a adăugat că descoperirile „furnizează indicii suplimentare în rolul băuturilor cu zahăr – cea mai mare sursă de zahăr din dieta americană – în câştigarea în greutate şi obezitate”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Reuşită de excepţie pe placul iubitorilor de băuturi fine. Ultrasunetele au transformat vinul în ceva mai bun

Care este cea mai sănătoasă dietă? Răspunsul oamenilor de ştiinţă

Care este dieta potrivită pentru tine? Află cu ajutorul acestui test

Adevărul ştiinţific despre nutriţie şi sănătate: ce ar trebui să ştie toată lumea

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase