Astfel, în ceea ce priveşte tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 români susţinând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână. Totodată, 95% dintre persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne.
Hypermarketurile şi supermarketurile rămân cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui (77%), în timp ce magazinele fizice specializate (49%) şi magazinele alimentare obişnuite (46%) sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane.
94% dintre români preferă să cumpere carne proaspătă refrigerată în detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format în special din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.
De ce preferă mulţi consumatori carnea de pui?
Motivând alegerea frecventă a cărnii de pui în alimentaţia lor, românii susţin că aceasta este un aliment care se găteşte uşor (71%), are gust bun ( 62%) şi este o carne slabă, cu puţine calorii (57%). Cei mai mulţi dintre români asociază acest tip de carne cu aportul caloric scăzut, conţinutul mic de grăsimi şi viaţa sănătoasă. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogată în vitamine.
Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des în bucătăriile românilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) şi pulpele inferioare de pui (72%), însă şi alte categorii precum ficăţeii, aripioarele şi pipotele sunt pe placul acestora.
Modalitatea prin care aceştia preferă să le gătească frecvent sunt la cuptor (81%), în mâncare (75%) şi la grătar (68%).
Studiul mai scoate în evidenţă şi o serie de date interesante despre felul în care gătesc românii carnea de pui, de unde se informează şi ce reţete sunt în topul preferinţelor lor.
Citeşte continuarea pe CSID.