Nu degeaba sâmburii de caisă au forma unei inimi.
CSID a inventariat beneficiile acestor fructe de vară asupra frumuseţii şi sănătăţii:
Caisele – Vitamine şi minerale din belşug!
Caisele crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului, printre acestea amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.
Caisele – beneficii pentru sănătate
Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal şi are uşor efect laxativ, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.
Află mai multe despre beneficiile consumului de caise pe CSID
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
LISTA fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide – FOTO
Care este cel mai sănătos fruct din lume?
5 fructe care îţi păstrează tinereţea
Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide