Modificarea parametrilor materialului seminal reprezinta una dintre principalele cauze ale infertilitatii de tip masculin, scrie CSID. Aceasta poate consta in productie scazuta de sperma sau chiar absenta acesteia, motilitate necorespunzatoare a spermatozoizilor, incapacitatea de a penetra ovulul, anomalii functionale ale spermei etc.
Cauzele ce pot conduce la aceste anomalii pot sa apara fie din cauza unor defecte congenitale, boli sau obiceiuri nesanatoase in stilul de viata.
Cele mai intalnite anomalii ale spermei, determinate in urma efectuarii unei simple spermograme, sunt: oligospermia (cantitate redusa de sperma), astenospermia (abilitate scazuta a spermatozoizilor), teratospermia (forma anormala a spermatozoizilor ce face imposibila fecundarea ovulului) si azoospermia (lipsa totala a spermatozoizilor in materialul seminal).
In situatia in care infertilitatea masculina nu este grava, se recomanda inseminarea. Lichidul seminal, dupa recoltare, este supus unei prelucrari in laborator pentru a alege spermatozoizii de cea mai buna calitate, ce sunt apoi amplasati in uterul partenerei (aflate in perioada de ovulatie).
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Specialiştii avertizează: cariera duce la infertilitate
”Viagra mentală,” hormonul minune care activează dorinţa sexuală
Descoperirea care poate ajuta femeile infertile să aibă copii (VIDEO)