Bananele cu nutrienţi de calitate
Aceste fructe exotice sunt bogate în potasiu, calciu, fier, magneziu şi fosfo, constituind o sursă bună de vitamine A, C şi vitaminele B (tiamină, niacină, riboflavină). Bananele conţin toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, plus potasiu, un combustibilputernic pentru creier, scrie CSID.
Mănâncă iaurt
Pe lângă faptul că ajută la echilibrarea bacteriilor benefice din intestine, iaurtul este bogat în potasiu, proteine, riboflavină şi vitamina B12. În plus, este o sursă mai bogată în calciu decât laptele. Culturile vii de iaurt produc lactaza care descompune lactoza, prin urmare pot fi bune şi pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză.
Broccoli pentru calciu
Broccoli este un aliment realmente miraculos. O singură porţie ( 1 cană) conţine 200% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C şi 360 de grame de calciu. În plus, are numai 25 de calorii şi doar 0,3 grame de grăsimi.
Somon sălbatic cât mai des
Faţă de somonul din fermele piscicole, somonul sălbatic are o cantitate de până la trei ori mai mare de uleiuri omega 3 benefice, niveluri mai ridicate din antioxidantul astaxantină şi mai puţine grăsimi, astfel încât îl transformă într-o bună alegere pentu o alimentaţie sănătoasă.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cele mai nocive alimente pentru organism
Ce alimente sunt eficiente împotriva celulitei?
Cele mai bune şi cele mai dăunătoare alimente pentru dinţi
Doctorul Mihaela Bilic dezvăluie 10 reguli cruciale pentru a avea o dietă sănătoasă