Home » D:News » Imagini fascinante cu Pompeii modern, oraşul din Caraibe care a fost distrus de o erupţie vulcanică

Imagini fascinante cu Pompeii modern, oraşul din Caraibe care a fost distrus de o erupţie vulcanică

Publicat: 02.07.2017
Pe 18 iulie 1995, vulcanul ”Soufrière Hills” a erupt după o perioadă de inactivitate de câteva sute de ani, îngropând în cenuşă oraşul Plymouth, capitala insulei. Zona a fost evacuată şi chiar şi acum există o zonă unde se poate intra numai cu permisiune, fiind unul dintre puţinele oraşe fantomă ale modernităţii.

Activitatea vulcanică din sudul insulei (harta de mai jos) nu s-a terminat odată cu erupţia din 1995. Pe 25 iunie 1997, vulcanul a erupt din nou, omorând 19 oameni care nu părăsiseră zona din jurul localităţii Streatham. De asemenea, pe durata mai multor ani, vulcanul a eliberat cenuşă în zona de excludere din sud şi, ocazional, cenuşa a ajuns şi în părţile nordice şi vestice ale insulei, relatează The Vintage News.

Credit: Wikimedia Commons/Ivan25

Din noiembrie 2009, până în februarie 2010, cea mai recentă perioadă de activitate a vulcanului, a marcat crearea unui flux piroclastic care a curs pe versanţii muntelui. Mai jos puteţi viziona o galerie foto cu imaginile oraşului Plymouth, distrus de erupţiile vulcanice repetate.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

Observatorul vulcanic din Montserrat monitorizează activitatea vulcanului şi este deschis publicului pentru o sumă modică. Vizitatorii pot viziona un scurt documentar care prezintă erupţiile şi urmările acestora. De pe terasa observatorului se pot vedea vulcanul şi ruinele oraşului Plymouth de la poalele acestuia.

De asemenea, partea nordică a insulei a păstrat caracteristicile insulelor din Caraibe, fiind o destinaţie turistică ce oferă toate particularităţile locului: restaurante, plaje, hoteluri şi o viaţă de noapte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O descoperire FASCINANTĂ a fost făcută printre ruinele oraşului antic Pompeii – FOTO+VIDEO

Cuplul celebru de la Pompeii, rămas îmbrăţişat în urma erupţiei vulcanice, erau doi homosexuali

Cei mai periculoşi 10 VULCANI din lume, care ar putea ucide milioane de oameni – GALERIE FOTO

Cel mai misterios vulcan din lume, Etna, dă bătăi de cap experţilor: „Erupţiile recente sunt neobişnuite”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase