„Nu credeam că voi trăi”, mărturiseşte Travis, care-şi aminteşte că s-a trezit într-un spital militar din Germania în ziua în care împlinea 25 de ani, cu toate membrele amputate, scrie Gândul.
În ciuda tuturor momentelor grele, incluzând aici faptul că şi-a rugat soţia să-l părăsească, dar şi cele 19 luni de tratament intensiv, bărbatul, ajuns acum la 30 de ani, a reuşit să supravieţuiască şi să se împace cu actuala sa condiţie, dând naştere Fundaţiei Travis Mills, în cadrul căreia ajută alţi soldaţi răniţi în misiune să înveţe să accepte ceea ce li s-a întâmplat.
Complexul este un fel de campus de vacanţă, unde soldaţii mutilaţi în război pot veni alături de familiile lor pentru a se relaxa şi a împărtăşi experienţele lor cu alte persoane aflate în situaţii similare.
Travis poveşteşte că inspiraţia pentru acest loc a fost aceea că familia sa l-a ajutat cel mai mult să treacă peste şi că toţi soldaţii trebuie să înţeleagă puterea acestui factor. Soţia lui, Kelsey nu l-a părăsit, iar acum trăieşte fericit alături de ea şi de fiica lor în vârstă de cinci ani, urmând să mai aibă încă un copil.
La centrul său, soldaţii pot, aşa cum spune chiar el, să înveţe să facă lucruri la care nu s-ar mai fi gândit vreodată că le vor mai putea face, de la navigatul în canoe până la trasul cu arcul, totul gratuit.