“Este foarte important ca pacientul să aibă nişte aşteptări realiste şi să aibă răbdare pâna la definitivarea formei nasului operat. Fiecare pacient este o individualitate. Chiar dacă uneori chirurgul primeşte solicitarea de a face un nas ca într-o anumită poză, trebuie să-i explice acestuia că acest lucru nu este întotdeauna posibil.
De asemenea, este posibil ca după operaţie, pâna la vindecarea mucoasei, să existe o perioadă în care să apară dificultăţi respiratorii sau să se obţină doar o ameliorare a tulburărilor respiratorii. Toate acestea ar trebui însă discutate cu pacientul la consultaţie, iar acesta să ia decizia de a se opera în cunoştinţă de cauză’’, spune Dr. Carmen Ciuglea pentru Gândul.
Rinoplastia rămâne cea mai solicitată intervenţie chirurgicală după mărirea sânilor cu implanturi.
“De cele mai multe ori, cerinţa este justificată, atât de disconfortul estetic pe care-l poate provoaca un nas disproporţionat, mare sau prea acvilin, dar şi de disconfortul funcţional determinat de o deviaţie de sept, de o hipertrofie de cornete nazal etc.
O femeie cu un nas mare şi coroiat are întotdeauna un aspect aspru, masculin, pe când un nas mic şi puţin cârn îndulceşte trasăturile feţei şi îi schimbă fizionomia’’, adaugă chirurgul. Problemele funcţionale (respiraţia dificilă) pot fi rezolvate de medicul ORL-ist. “Acesta scoate sau modifică poziţia septului nazal, îndepărtează cornetele nazale hipertrofiate, care micşorează culoarul aerian, fără a modifica însă forma nasului.
Citeşte continuarea în Gândul,
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: