În 2005, Myanmarul şi-a mutat capitala din Yangon în Naypyidaw, fiind considerată în acea perioadă o decizie controversată, informează Viral Thread.
Myanmar este o ţară din Asia sud-estică, care a fost guvernată timp de zeci de ani de unul dintre cele mai stricte regimuri militare de pe glob. Oficialităţile nu au anunţat că ”au permis introducerea gândirii democratice”, deşi locuitorii zonei îşi doreau o schimbare politică. În urma alegerilor din noiembrie 2015, câştigate de Partidul laureatei premiului Nobelului pentru pace Aung San Suu Kyi (care în prezent ocupă funcţia de premier), Liga Naţională pentru Democraţie (LND), s-a pus capăt regimului militar de zeci de ani. Junta militară continuă, însă, să aibă un rol important.
Capitala a fost construită pentru a găzdui milioane de oameni, dar aproape întreaga metropolă fiind liberă, gradul de ocupare ajungând la aproximativ 6%. În anumite zile, pe străzi pot fi observaţi doar câţiva lucrători ai guvernului. În mod bizar, înregul oraş beneficiază de internet wireless, dar hotelurile şi restaurantele sunt pustii.
Sursa: Viral Thread
Străzile au fost construite pentru un trafic de amploare, unele artere având aproximativ 11 benzi, însă rareori poate fi observat un scuter gălăgios pe acestea. Unele structuri construite de guvern sunt extrem de frumoase, însă turiştii sau localnicii nu se înghesuie să le viziteze.
În timpul mutării capitalei au existat zvonuri conform cărora Myanmar ar fi angajat tehnicieni din Coreea de Nord pentru a construi un labirint subteran.
În timp ce Naypyidaw deţine o populaţie de 924.608 de locuitori în Bucureşti există 1.883.425 locuitori
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: