1.Consumaţi zilnic 3-5 porţii mici de produse făinoase.
2.Optaţi pentru carne roşie slabă sau albă de 3-5 ori pe săptămână.
3.Mâncaţi produse lactate degresate o dată sau de două ori pe zi, scrie CSID.
4.În privinţa ouălor, consumul optim se situează între 3 şi 5 bucăţi pe săptămână.
5.Mâncaţi peşte cât mai des şi aveţi grijă ca săptămânal, să includeţi în meniu o porţie, două de peşte gras.
6. Fructele se consumă zilnic, în cantităţi mici.
7. Mâncaţi zilnic, din belşug, legume proaspete, de preferat de sezon, şi folosiţi cu generozitate condimente.
8. Consumaţi săptămânal minimum două porţii de leguminoase (fasole, năut, linte).
9.Mâncaţi zilnic grăsimi neprelucrate termic ( o lingură de ulei sau un cub de unt) şi seminţe şi fructe oleaginoase de 3-5 ori pe săptămână.
10.Consumaţi doar ocazional alcool şi dulciuri.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Care este dieta potrivită pentru tine? Află cu ajutorul acestui test
Dieta în care slăbeşti peste noapte, inovaţia unui nutriţionist de la NASA (VIDEO)
Dieta rapidă: soluţia ingenioasă prin care slăbeşti 9 kilograme în două săptămâni
Care este cea mai sănătoasă dietă? Răspunsul oamenilor de ştiinţă