Un studiu susţine că uleiul de nucă de cocos este extrem de nociv, contrar opiniei general acceptate
This browser does not support the video element.
Uleiul din nucă de cocos este plin de grăsimi saturate. De fapt, 82% din uleiul de cocos conţine grăsimi saturate, mult mai mult ca untul normal, uleiul de măsline sau cel de floarea soarelui, scrie IFL Science.
Grăsimea saturată, spre deosebire de alte tipuri de grăsimi, poate duce la creşterea nivelului de colesterol rău, care duce la creşterea riscului de afecţiuni cardiace.
AHA a precizat că „un studiu recent susţine că 72% din publicul american a evaluat uleiul de cocos ca fiind un aliment sănătos, comparabil cu doar 37% dintre nutriţionişti care susţin acest lucru”. AHA sfătuieşte „limitarea consumului de ulei de nucă de cocos”. De asemenea, asociaţia sfătuieşte înlocuirea uleiului de cocos cu cel de măsine, mai ales în cazul persoanelor care au deja probleme cu colesterolul.
Totuşi, este important de reţinut că grăsimile saturate sunt benefice, în anumite cantităţi. Acizii graşi sunt estenţiali pentru absorbţia eficientă a vitaminelor.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Care sunt cele zece cauze ale creşterii colesterolului şi care sunt simptomele acestuia
Exista si al treilea tip de colesterol, cel mai nociv
Nivelul de colesterol ar trebui monitorizat încă din jurul vârstei de 30 de ani
Când poate deveni nociv colesterolul bun, crescând riscul de probleme ale inimii?