La ce poţi folosi apa în care au fiert pastele: proprietăţile acesteia se pot dovedi extrem de benefice

17 06. 2017, 12:00

Puteţi uda plantele cu ea. Apa în care fierb pastele conţine amidon, care este bogat în minerale şi vitamine, fiind benefică pentru creşterea plantelor, scrie Gustarte.

Apa poate fi folosită pentru preparea sosului pesto. Apa rămasă de la paste vă poate ajuta la diverse sosuri. Trebuie doar să vă asiguraţi că este menţinută caldă şi va acţiona ca agent de legare.

Folosiţi apa pentru aluatul de pâine şi de pizza. Datorită conţinutului ridicat de amidon, folosind apa la frământarea aluatului pentru pâine sau pizza veţi obţine un gust unic.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Mulţi dintre cei care „elimină glutenul din alimentaţie” habar n-au ce e glutenul, arată un sondaj

Mâncaţi macaroane reci: de ce recomandă unii specialişti alimente făinoase fierte şi răcite?