„Toate categoriile de bărbaţi, fie ei homosexuali, bisexuali sau heterosexuali, au orgasm mai des decât toate categoriile de femei. Chiar dacă femeile lesbiene ajung la plăcerea maximă mai mult decât femeile heterosexuale, şi în cazul lor acest lucru se întâmplă mai rar decât la bărbaţi. Ce face posibil acest lucru în cazul femeilor a ajuns să fie punctul central al multor specualţii. În fiecare lună, zeci de reviste şi articole online prezintă diverse trucuri care să ajute femeile să ajungă la orgasm mai uşor. Aceasta este tema multor cărţi. Pentru mulţi oameni, orgasmul este cea mai importantă parte a vieţii sexuale”, susţine David Frederick, profesor de psihologie la Chapman University, care a studiat sexualitatea, scrie Gândul.
El susţine că motivul acestor diferenţe poate fi fie de natură socioculturală, fie evoluţionară.
„Femeile au sunt mai nemulţumite de corpul lor decât bărbaţii şi acest lucru interferează cu viaţa lor sexuală. Dacă acordă mai multă importanţă acestui aspect decât actului sexual, asta poate avea impact asupra satisfacţiei sexuale şi atingerii orgasmului. Există şi stigmatul asupra femeilor care iniţiază partidele de sex şi exprimă ceea ce-şi doresc din punct de vedere sexual. Un lucru pe care îl ştim este acela că în multe cupluri există o discrepanţă din punct de vedere sexual. Unul dintre parteneri îşi doreşte mai mult sex decât altul. În cuplurile heterosexuale, această persoană este, în general, bărbatul”, explică psihologul.
Astfel, femeile ajung, de multe ori, să facă sex deşi nu îşi doresc asta şi este clar că sunt mici şanse ca, în acestă situaţie, să ajungă la orgasm.
Apare, de asemenea, explicaţia că orgasmul masculin facilitează reproducerea şi că aceasta nu se poate implini fără ejaculare. Pentru femei, nu există o legătură clară între orgasm şi funcţia de reproducere.
Unele femei ar putea fi anatomic predispuse la orgasm regulat, după cum explică Elisabeth Lloyd, profesor de biologie şi filosofie la Universitatea Indiana-Bloomington, co-autorul unui studiu despre legătura dintre anatomia genitală şi orgasm. O distanţă mai mică între clitoris şi deschiderea urinară, în cazul în care urina este eliberată, poate creşte probabilitatea apariţiei orgasmului la femei, potrivit studiului. Dacă distanţa este de sub 2 centimetri, şansele de atingere a orgasmului sunt mai mari.
Specialistul a adăugat că studiul frecvenţei orgasmului rămâne o zonă importantă de cercetare, deoarece orgasmele au fost asociate reuşitei în relaţiile de dragoste.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
De ce nu ajung toate femeile la orgasm
Ce se întâmplă în timpul unui orgasm?
Cercetătorii lămuresc disputa. Care orgasm este mai bun, cel feminin sau cel masculin?