Un ingredient utilizat de italieni frecvent în mâncăruri poate încetini dezvoltarea cancerului de stomac

22 05. 2017, 12:00

Descoperirea va oferi posibilitatea realizării unor cercetări cu privire la modalitatea de prevenire a cancerului de stomac, precum şi modul în care pot fi folosite dietele în sprijinul tratamentelor normale, informează Rador

Rezultatele oamenilor de ştiinţă de la Centrul de Cercetări Oncologice din Mercogliano, Italia, arată că roşiile reduc capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi şi de a se dezvolta, putând chiar să le distrugă. Experţii au lucrat cu extracte de soiuri de roşii San Marzano şi Corbarino, care sunt comune în Italia. Această descoperire contrazice rezultatele studiilor de până în prezent, potrivit cărora beneficiile roşiilor se datorau unor compuşi specifici, cum ar fi licopenul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Pastila-minune pe bază de roşii poate trata şi preveni o gamă largă de boli letale
 
Vom avea roşii mai bune la gust, mulţumită geneticii
 
O pastilă cu extract de roşii stopează îmbătrânirea pielii cauzată de razele solare
 
Tomatina 2014: cum s-au distrat mii de turişti la cea mai mare bătaie cu roşii din lume (GALERIE FOTO/VIDEO)