Fertilitatea bolnavilor de cancer ar putea fi salvată cu ajutorul unei proceduri CONTROVERSATE: transplantarea testiculelor în zona gâtului

17 05. 2017, 01:00

Din cauza tehnicii dificile de transplantare a organelor, procedura a fost extrem de limitată până în prezent, informează Mail Online. 

În prezent, cercetătorii din Japonia au descoperit că transplantarea testiculelor către o altă zonă a corpului este simplă şi reproductibilă, având potenţialul de scurtare a duratei operaţiei şi îmbunătăţire a ratei de succes. În cadrul studiului, experţii au încercat să observe dacă testiculele transplantate pot supravieţui în zona cervicală a pacientului. Încercările anterioare au dovedit că prin transplantarea organelor acestea pot continua să creeze spermatozoizi la acelaşi nivel. 

Unul dintre cercetători afirmă că ,,este important să determinăm dacă grefele ţesutului testicular şi întregul organ vor fi acceptate sau respinse, din punct de vedere imunologic, de către beneficiar”. Experţii au realizat două tipuri diferite de transplant: ortotopic (atunci când testiculele sunt transplantate în zona în care se află în mod natural) şi heterotopic (atunci când testiculele au fost transplantate în zona gătului). 

Sursa: Mail Online

Transplantul heterotopic a fost realizat asupra celor 12 şoareci, având o rată de succes de 100%. În acelaşi timp, transplantul ortotopic a avut o rată de succes de 71%.  De asemenea, în cazul transplantului testiculelor în zona gătului, operaţia a avut o durată mai scurtă de aproximativ 60 de minute, în comparaţie cu transplantul ortotopic care a durat 154 de minute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Controversatul cercetător italian Canavero anunţă efectuarea PRIMULUI TRANSPLANT de cap. ATENŢIE, imagini FOTO şi VIDEO cu puternic impact emoţional
 
A fost reusit primul dublu-transplant de brate
 
Virusul hepatitei C a fost eradicat la 10 pacienţi care au primit un transplant ce le-a salvat viaţa
 
Controversatul medic italian Sergio Canavero a efectuat cu succes un transplant de cap la şobolani. Pe oameni poate fi ”mai rău decât moartea”