Home » D:News » Ce spune culoarea ochilor despre starea ta de sănătate

Ce spune culoarea ochilor despre starea ta de sănătate

Ce spune culoarea ochilor despre starea ta de sănătate
Publicat: 10.05.2017
Se spune că ochii sunt fereastra sufletului, însă cercetătorii arată că aceştia ne pot transmite mai mult decât atât. Culoarea ochilor ne poate spune ce afecţiuni suntem predispuşi să dezvoltăm de-a lungul vieţii.

Oamenii de ştiinţă spun că în urma studiilor s-a dovedit că persoanele cu ochi căprui au un timp de reacţie mai dezvoltat decât persoanele cu ochi albaştri, în timp ce oamenii care au ochii verzi sunt mai predispuse să dezvolte cancer ocular, scrie Gândul

Ochii gri, verzi şi albaştri

„Din punct de vedere medical, oamenii cu ochi albaştri sau de culori deschise tind să fie mai sensibili la lumină. Acest lucru se datorează datorită distribuţiei pigmentului responsabil cu absorbţia luminii la nivelul ochiului”, explică Ruth Williams, preşedinte ales al Academiei Americane de Oftalmologie. 

De asemenea, ochii deschişi la culoare pot însemna un risc mai crescut de apariţie a cancerului. 

Motivul este acela că acest tip de ochi conţine mai puţin pigment care să-i protejeze de razele UV, deci, pe parcursul vieţii, riscul de apariţie a melanomului la nivelul învelişului median al ochiului este mai mare. 

Oamenii cu ochi deschişi trebuie să folosească ochelari de soare cu protecţie UV şi trebuie să fie atenţi şi în ceea ce priveşte expunerea pielii la soare, deoarece aceasta este mai predispusă la dezvoltarea cancerului de piele. 

Ochii căprui

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Louisville, oamenii cu ochi căprui au timpi de reacţie mai dezvoltaţi în timpul activităţilor care reclamă mişcare. 

Schimbările culorii globului ocular din alb în roşu sau gălbui, înceţoşarea pupilelor sau inelul corneal care devine alb sunt semne ale necesităţii de a vizita imediat medicul, fiind posibilă prezenţa unei boli în organism. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase