Soia este un aliment pe care obişnuim să îl consumăm cel mai adesea în perioadele de post sau în dietele vegetariene. Au apărut recent nişte studii care s-au focusat asupra efectelor produse de soi – beneficii, dar şi anumite dezechilibre pe care le poate aduce în organism, scrie CSID.
Cu toate acestea, este soia un aliment 100% sigur?
Pro: Unele studii sugerează faptul că izoflavonii din soia pot imita estrogenul (care ajută la menţinerea masei osoase), motiv pentru care consumul de soia ajută la protejarea împotriva degradării masei osoase, în special la femeile aflate la menopauză ale caror niveluri de estrogen sunt în scădere.
Contra: Un studiu longitudinal desfăşurat de-a lungul unui an a arătat faptul că acumularea de 110 de mg de izoflavoni (aproximativ o cană de edamame) în fiecare zi, nu a prevenit de fapt degradarea masei osoase la femeile aflate la menopauză.
Citeşte continuarea în CSID.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Avertisment: soia ar putea favoriza dezvoltarea mai rapidă a cancerului la sân deja instalat!
Alimente care atacă sănătatea dinţilor
6 efecte bizare pe care anumite alimente le au asupra organismului nostru