Potrivit documentelor sale, Sodimedjo, cunoscut ca Mbah Ghoto (bunicul Ghoto), era născut în decembrie 1870. Indonezia a început, însă, să înregistreze naşterile abia din 1900 şi există greşeli cu privire la cele dinainte de această dată, scrie BBC.
Oficialii indonezieni susţin însă că Sodimedjo avea într-adevăr vârsta de 146 de ani.
Bărbatul fusese spitalizat în 12 aprilie, ca urmare a deteriorării stării de sănătate, dar şase zile mai târziu a cerut să fie externat. La câteva zile mai târziu a decedat.
Anul trecut, bunicul Ghoto a mărturisit pentru BBC secretul longevităţii sale: ”Am oameni care mă iubesc şi mă îngrijesc”.
Un fumător înrăit până la sfârşitul vieţii sale, bărbatul a trăit mai mult decât cele patru soţii, cei 10 fraţi şi toţi copiii lui.
În satul său era un erou local, faimos pentru poveştile lui măreţe despre războiul împotriva coloniştilor japonezi şi olandezi.
Şi în România, un oltean a fost declarat cel mai longeviv cetăţean, fiind printre campionii de vârstă ai planetei. Îl chema Ilie Stamate, iar povestea lui a făcut înconjurul lumii. Ilie Stamate din comuna Firizu, judeţul Mehedinţi, a trăit 138 de ani. În 1966 a fost subiectul unei ştiri preluate internaţional.