Depresia este declanşată de numeroşi factori de risc, printre care amintim anumite traume suferite, problemele de natură financiară, lipsa locului de muncă sau durerea trăită în urma decesului unei persoane dragi.
Acestea sunt doar câteva dintre posibilele cauze ale depresiei, însă majoritatea resimţim această tristeţe profundă din cu totul şi cu totul alte motive, pe care astăzi le vom dezvălui.
Depresia estivală, cauzată de temperaturile crescute – aproape 5% din populaţia Statelor Unite se confruntă cu tulburări afective sezoniere şi aproape 1% suferă de depresie estivală, care este declanşată de o nesincronizare a corpului cu noile condiţii meteorologice. Acest tip de depresie se manifestă prin oboseală şi epuizare, din cauza dezechilibrului de substanţe chimice de la nivelul creierului şi a lipsei hormonului melatonină, care reglează ciclul somn-veghe, relatează
CSID.
Fumatul – nicotina din ţigară poate deteriora activitatea neurotransmiţătorilor din creier, ceea ce duce la întreruperea secreţiei de dopamină şi serotonină, hormoni ai fericirii care ne asigură buna dispoziţie.
Afecţiuni ale glandei tiroide – atunci când există un dezechilibru la nivelul glandei tiroide, hormonii tiroidieni nu mai sunt secretaţi în mod normal şi duc la afecţiunea numită hipotiroidism, al cărei simptom frecvent este…depresia. Pe lângă depresie, tulburările tiroidiene se mai pot manifesta prin frisoane, constipaţie şi oboseală nejustificată. Un simplu test de confirmare a diagnosticului şi un tratament adecvat vă pot scăpa de aceste simptome neplăcute.
Citeşte continuarea pe
CSID.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: