Acestea sunt alimentele care te fac mai deştept
Iată o listă cu cele cinci mai utile ingrediente în sporirea funcţiilor creierului şi stimularea inteligenţei, alese de CSID.
Peştele gras (somon sălbatic, macrou, sardine)
Mai mult de jumătate din masa creierului este alcătuită din lipide, iar peste 65% dintre acestea sunt acizi graşi care aparţin familiei Omega. Aceste grăsimi sunt vitale pentru producerea şi dezvoltarea celulelor creierului, menţinând fluiditatea membranei celulare. Ele joacă de asemenea un rol imens în activitatea neuronilor. Peştele bogat în ulei – cum ar fi somonul sălbatic, tonul proaspăt şi sardinele – conţine grăsimi Omega 3 care ajută la interacţiunea celulelor creierului. De regulă este bine să consumăm cel puţin două porţii de peşte bogat în ulei pe săptămână.
Produse lactate (lapte, brânză, smântână)
Produsele lactate grase sunt deosebit de utile deoarece mai mult de jumătate din creierul nostru este compus din grăsimi. Lipsa grăsimilor cruciale poate deveni cauza diferitelor boli neplăcute, de exemplu scleroza multiplă. Mai mult, proteinele, calciul, vitamina D şi magneziul găsite în produsele lactate, joacă un rol important în stimularea activităţii creierului.
Află care sunt celelalte alimente ce contribuie la dezvoltarea inteligenţei pe CSID.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: