Articularea cuvântului ”stres” atunci când eşti stresat accentuează această stare. ”Nu mai putem gândi limpede şi suntem cuprinşi de anxietate”

24 04. 2017, 16:00

Stresul a devenit una dintre cele mai frecvente probleme ale omului în ziua de astăzi. Dacă are un loc de muncă, creşti copii, ai de planificat un eveniment şi trăieşti într-un mediu extrem de agitat, probabil că fiecare persoană spune, cel puţin o dată pe săptămână că este stresată, scrie Gândul.

„Simplul fapt că spui că eşti stresat face ca organismul tău să elimine în cascadă diferiţi hormoni, cum ar fi adrenalina sau cortizolul şi neurotransmităţori care ajung la creier şi ne fac să simţim că suntem extrem de stresaţi”, a explicat psihoterapeutul Seth Swirsky pentru wellandgood.com.

„Inimile noastre încep să bată mai tare, respirăm mai repede, tensiunea arterială creşte, nu mai putem gândi limpede şi suntem cuprinşi de anxietate”, a completat acesta. 

Aşadar, specialiştii ne recomandă ca pentru a reduce stresul şi efectele sale, uneori este nevoie doar de puţină concentrare şi atenţie îndreptată în direcţia limbajului pe care îl folosim şi asupra modului în care gândim. Simpla eliminare a acestui cuvânt din vocabularul nostru şi folosirea mai multor cuvinte cu sens pozitiv poate avea efecte benefice asupra organismului nostru. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Stresul provoacă afecţiuni grave

Stresul este la fel de molipsitor ca răceala, anunţă cercetătorii. Iată cum poţi să „îl iei” de la altcineva

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Cea mai relaxantă melodie din lume. Elimină stresul în câteva minute