Home » D:News » Un bucătar român a inventat ”parfumul comestibil” – poate fi folosit şi la mâncare şi în cosmetică – FOTO

Un bucătar român a inventat ”parfumul comestibil” – poate fi folosit şi la mâncare şi în cosmetică – FOTO

Un bucătar român a inventat ”parfumul comestibil” – poate fi folosit şi la mâncare şi în cosmetică – FOTO
Publicat: 20.04.2017
Parfumul „Vert de Toma”, creat de bucătarul Cosmin Ioan Toma, conţine lavandă, fenicul şi mentă sălbatică şi se păstrează în sticluţe de zece mililitri.

Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp. Esenţa este unică în România şi este testată de clienţii unui restaurant din municipiul Sebeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Parfumul > este un parfum comestibil pentru el, pentru ea şi pentru deserturi. Interesant la acest parfum, unic în România, este că poate fi folosit şi pentru corp, dar şi în loc de after-shave. Parfumul, de culoare verde, are miros de lavandă, fenicul şi puţină mentă sălbatică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, chef Cosmin Toma.

La fel ca orice alt bucătar, Cosmin Toma a evitat să spună reţeta exactă şi modul de preparare, afirmând, cu zâmbetul de buze, că sunt „secrete” pe care nu are de gând să ler divulge.

„Pot spune ce conţine, dar nu pot să dau reţeta exactă. Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, spre exemplu pe pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate dulciurile şi deserturile dacă şi clientului îi place gustul de lavandă. Te poţi da cu el şi pe corp pentru că nu pătează. Am lăsat o sticlă deschisă şi în cameră mirosea foarte frumos”, a adăugat chef Toma.

Potrivit acestuia, parfumul este unic în România, din 2018 va fi scos la vânzare, iar „preţul nu va fi mare”.

„Clienţii restaurantului din Sebeş unde lucrez au testat parfumul şi pot spune că produsul este de succes. Eu, spre exemplu, îl folosesc atât pentru corp, cât şi în mâncăruri”, a mai spus Cosmin Toma.

Potrivit bucătarului, parfumul > va fi lansat la evenimentul “Alba Carolina FOOD FEST”, ce va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.

Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.

În toamnă, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”.

Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „Sarmale întoarse”.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai trăsnite parfumuri din lume

TOP 5 cele mai scumpe parfumuri din lume

Parfumurile personalităţilor: ce arome au preferat personalităţi precum John Kennedy sau Regina Elisabeta a Ungariei

Ţigările cu arome şi cele mentolate, interzise. Când vor dispărea total de pe piaţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Academicienii de la Oxford au băut zeci de ani dintr-un potir făcut dintr-un craniu uman
Academicienii de la Oxford au băut zeci de ani dintr-un potir făcut dintr-un craniu uman
INTERVIU EXCLUSIV cu Adrian Buga, istoric și consilier al Casei Regale. Erorile grave care au dus la Cazul Coțofenești
INTERVIU EXCLUSIV cu Adrian Buga, istoric și consilier al Casei Regale. Erorile grave care au dus la Cazul Coțofenești
Primele experimente de geoinginerie în aer liber, lansate de Marea Britanie. Care este scopul?
Primele experimente de geoinginerie în aer liber, lansate de Marea Britanie. Care este scopul?
Știința confirmă: cât de des trebuie să faci sex pentru o sănătate mintală perfectă?
Știința confirmă: cât de des trebuie să faci sex pentru o sănătate mintală perfectă?
Experții sunt îngrijorați că Inteligența Artificială ne face mai proști
Experții sunt îngrijorați că Inteligența Artificială ne face mai proști
Test de cultură generală. Cum a murit Shakespeare?
Test de cultură generală. Cum a murit Shakespeare?
Astronomii au descoperit un SUPER-Pământ! Ce înseamnă asta pentru noi?
Astronomii au descoperit un SUPER-Pământ! Ce înseamnă asta pentru noi?
Tehnologia care ar putea crea 1 milion de locuri de muncă până în 2030
Tehnologia care ar putea crea 1 milion de locuri de muncă până în 2030
Astăzi se împlinesc 80 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva Braun, în buncărul în care aveau să se sinucidă a doua zi
Astăzi se împlinesc 80 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva Braun, în buncărul în care aveau să se sinucidă ...
Ce se întâmplă în creierul copiilor atunci când părinții țipă la ei?
Ce se întâmplă în creierul copiilor atunci când părinții țipă la ei?
Meteorologii anunță ploi în toată țara în primele zile din luna mai
Meteorologii anunță ploi în toată țara în primele zile din luna mai
Vladimir Putin a recunoscut pentru prima dată prezența soldaților nord-coreeni în războiul din Ucraina
Vladimir Putin a recunoscut pentru prima dată prezența soldaților nord-coreeni în războiul din Ucraina
Mesajul ferm lansat de noul prim-ministru al Groenlandei
Mesajul ferm lansat de noul prim-ministru al Groenlandei
Cercetătorii spun că materia întunecată ar da semnale de existență
Cercetătorii spun că materia întunecată ar da semnale de existență
Homo Martianus: Ar putea oamenii evolua într-o nouă specie pe Marte?
Homo Martianus: Ar putea oamenii evolua într-o nouă specie pe Marte?
ProMotor prezintă episodul 73 din „Podcast cu Prioritate” cu Mădălina Mihai
ProMotor prezintă episodul 73 din „Podcast cu Prioritate” cu Mădălina Mihai
Oamenii de știință au surprins imagini în adâncuri cu o creatură bizară cu „codițe”
Oamenii de știință au surprins imagini în adâncuri cu o creatură bizară cu „codițe”
Un mesaj bizar a fost descoperit pe un obelisc egiptean vechi de peste 3.000 de ani
Un mesaj bizar a fost descoperit pe un obelisc egiptean vechi de peste 3.000 de ani