Cum a ajuns o pungă de chipsuri să coste 14 dolari în Japonia – FOTO
Acum ţara se confruntă cu un drastic deficit de snacks-uri, iar preţurile la pungile care au rămas pe rafturi ajung şi la 1500 de yeni, adică aproximativ 14 dolari, relatează Mediafax.
O cultură compromisă de cartofi din insula Hokkaido, din nordul Japoniei, a forţat unul dintre cei mai mari producători de chipsuri din ţară să oprească producţia celor mai populare arome, potrivt Fox News.
Acum Calbee, cel mai mare producător de alimente din Japonia, a fost forţat de circumstanţe să oprească producţia a 15 tipuri de chipsuri.
“Facem tot ce ne stă în putinţă să reluăm vânzările”, a spus Rie Makuuchi, purtătorul de cuvânt al companiei.
Fotografii publicate în mediul online arată rafturile supermarketurilor goale, în timp ce magazinele locare au raportat că pungile cu mult doritele snacks-uri ajung să fie vândute şi cu 1,250 sau 1,500 yeni (12/ 14 $).
În mod normal, acestea costă 130 de yeni, adică mai puţin de 1,20 dolari.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Ce se întâmplă dacă mânânci prea des cartofi – FOTO
Cum sunt produşi cartofii prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald’s – VIDEO
Cartofi şi ketchup dintr-o singură plantă. Experiment revoluţionar al botaniştilor britanici
Pericolul din cartofii prăjiţi. Avertismentul Autorităţii europene pentru siguranţa alimentară