Fructul care poate face minuni după masa copioasă de Paşte. De ce e bine să îl mâncăm
„Ananasul conţină o enzimă vegetală – bromelina (enzimă proteolitică) – care ajută la digestia proteinelor şi atunci când este consumat la mesele mai ales bogate în carne ajută sistemul digestiv să digere şi să prelucreze uşor cantităţile crescut de alimente”, spune dr. Catrinel Macovei, nutriţionist.
Dacă aţi consumat excesiv alimente cu un conţinut mare de grăsimi, vă ajută orice legumă proaspătă. De altfel, brânzeturile, carnea grasă şi ouăle se consumă corect doar cu o salată mare de crudităţi.
„Nu numai ananasul, în general crudităţile – fructe şi legume – sunt bogate în enzime vegetele care ajută la digestie. O masă copioasă ar trebui urmată de o pauză alimentară în restul zilei. Iar a doua zi, urmaţi o regulă. La adult, aportul proteic poate să fie aşezat în meniuri nu neaparat zilnic, poate să fie o zi de proteine, o zi de vegetale fără proteine”, spune dr. Cristina Bălănescu, nutriţionist.