,,Cea mai importantă şi necunoscută deosebire dintre bărbaţi şi femei este în primul rând legată de modul în care cei doi răspund din punct de vedere al stimulării sexuale’’, subliniază sexologul Gabriela Marin. ,,Sexul reprezintă o formă primară de reglare hormonală a sistemului nervos, a somnului şi de descărcare a frustrărilor. De asemenea, tot prin atitudinea legată de sex poţi demonstra cât de mult îl iubeşti sau îl doreşti pe cel de lângă tine’’, adaugă psihologul Constantin Cornea, citat de Gândul.
Sexologii cred că sexualitatea feminină funcţionează într-un mod mult mai complex şi într-o manieră mult mai indirectă decât cea masculină.
„Trăirea sexuală a femeii este major afectată de numeroase evenimente psiho-sociale: nivelul de mulţumire în relaţie, imaginea de sine, experienţele sexuale negative anterioare.
Chiar dacă multe femei pot experimenta interesul şi dorinţa sexuala spontană atunci când sunt prinse în vârtejul unei relaţii noi sau după o perioadă lungă de separare de partener, marea majoritate a femeilor (care se află în relaţii de lungă durată) nu se gândesc frecvent la actul sexual şi nu manifestă spontan o dorinţă sexuală acută”, spune sexologul Gabriela Marin.
Pentru ca actul sexual să mulţumească ambii parteneri, trebuie să existe comunicare şi consens. „Ingredientele ce se pun în discuţie sunt: cât de des, în ce perioadă a zilei sau a săptămânii, în ce constă preludiul, în ce constă postludiul, ce poziţii preferă fiecare în parte. În privinţa nevoilor sexuale, trebuie spus că partenerii se dezvoltă diferit. În 90% dintre cupluri, unul doreşte mai mult sex decât celalalt. Astfel, devine frustrat pentru că nu primeşte sau pentru că este forţat să ofere. Şi asta este o caracteristică care o dată cu trecerea timpului devine din ce în ce mai evidentă şi poate duce la despărţire”, subliniază psihologul Constantin Cornea.
Citeşte continuarea în Gândul!