Consumul de alimente procesate poate provoca apariţia alergiilor
Un număr mare de alergii alimentare! Cu asta se confruntă mulţi pacienţi de vârste fragede care ajung la medici în ultimii ani.
Citeşte şi Cum arată de fapt unele alimente din magazine în momentul recoltării. Diferenţele sunt majore
O explicaţie ar fi expunerea încă de la vârste mici la alimente superprocesate. Potrivit medicilor, 80% din alergii sunt reacţii exagerate ale sistemului imunitar şi se produc după un consum de proteine din lapte, ouă, peşte, soia şi arahide.
„Faptul că cei mai expuşi sunt copiii este explicat de faptul că mucoasa intestinală este mai puţin maturizată din punct de vedere imunologic şi alergenii ajung mai uşor în sânge, iar la indivizii predispuşi genetic pot declanşa reacţii alergice”, ne spune dr. Brânduşa Petruţescu, medic primar alergolog.
Spre vârsta de 5 ani, mucoasa intestinală se maturizează, iar reacţiile alergice se reduc ca frecvenţă. Regula generală este să consumaţi cât mai multe produse naturale în perioada sarcinii. Dieta fără conservanţi trebuie oferită şi copilului, măcar în primii ani de viaţă.
„Laptele, de exemplu, în oraşele mari, nu mai poate fi servit aşa cum e preluat de la animal, la transport suferă schimbări, la pasteurizare schimbări, la UH alte schimbări, la depozitarea lui în bidoane de aluminiu alte schimbări, animalul rareori mai paşte iarba”, adaugă prof. dr. Pavel Chirilă.
Există însă şi pseudoalergii cauzate de o deficienţă de enzime. De asemenea, medicii semnalează şi alte tipuri de reacţii alergice.
Citeşte continuarea pe Ce se întâmplă doctore.