Home » D:News » Ofertele de Paşte pregătite hotelierii din Braşov, Prahova, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

Ofertele de Paşte pregătite hotelierii din Braşov, Prahova, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

Ofertele de Paşte pregătite hotelierii din Braşov, Prahova, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud
Publicat: 11.04.2017
Hotelierii din Braşov au pregătit de Paşte concursuri de încondeiat ouă şi plimbări cu căruţa, iar cei din Prahova vânătoare de ouă, tiroliană sau atelier de confecţionat decoraţiuni. Turiştii care merg de Paşte în Maramureş pot îmbrăca haine populare vechi şi se pot plimba cu căruţele trase de cai.
BRAŞOV
 
Hotelurile şi pensiunile din judeţul Braşov sunt rezervate în proporţie de 70-80% în perioada de Paşte, iar turiştii vor fi întâmpinaţi cu ouă roşii şi cozonac şi vor fi invitaţi să participe la concursuri de încondeiat ouă, la plimbări cu căruţa şi bicicleta sau la vânătoare de ouă, informează Mediafax.
 
Cea mai iefitnă alternativă pentru minivacanţa de Paşte este oferită de pensiunile din reţeaua ANTREC din zona Bran – Moieciu – Fundata, unde turiştii vor avea ocazia de a trăi pe viu, în mediul rural, tradiţiile care se ţin de Învierea Domnului. Turiştii pot petrece un Paşte tradiţional, cu participarea la vopsitul ouălor, pregătirea bucatelor şi pot participa la Noaptea de Înviere la bisericile din zonă.
 
Astfel, turiştii care vor să-şi petreacă Sărbătorile Pascale la ţară pot opta fie doar pentru cazare, urmând să îşi pregătească singuri masa de sărbători, fie pentru pachetul cu cazare şi masă inclusă. Preţurile în pensiunile din zona Bran Moeciu Fundata sunt între 90 lei şi 250 lei/zi/cameră pentru pachetul fără masă inclusă sau între 120 lei şi 250 lei/zi/persoană pentru cazare şi masă, potrivit directorului Asociaţiei Bran Moeciu Fundata, Laurenţiu Drăgan.
 
”Gradul de ocupare în acest moment în pensiunile ANTREC este de 70-80%. Mulţi turişti şi-au făcut rezervările încă de anul trecut, din preajma Crăciunului, dar sunt şi turişti care fac rezervări pe ultima sută de metri. Comparativ cu anii trecuţi, gradul de ocupare este aproximativ la fel“, a spus Drăgan pentru corepondentul MEDIAFAX.
 
În judeţul Braşov, ANTREC pune la dispoziţie aproximativ 3.000 de locuri de cazare în Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.
 
Tot în zona Bran – Moieciu există şi variante de lux pentru cei care sunt dispuşi să plătească mai mult. Astfel, o pensiune de patru stele din Moieciu are pachete all-inclusiv pentru trei nopţi, la care se mai adaugă una gratis, cu preţuri între 995 lei şi 1.185 lei/persoană. În pachet sunt incluse trei mese/zi tip bufet suedez şi open bar valabil între orele 10-24, cu băuturi autohtone, iar a patra noapte se oferă cazare şi mic dejun gratuite. Turiştii vor avea parte de ateliere de încondeiat ouă, plimbări cu căruţa sau cu bicicletele şi de drumeţii cu ghid însoţitor, iar pentru cei mici va sosi Iepuraşul cu daruri. De asemenea, ei vor primi şi un voucher reducere 10% la magazinul propriu de suveniruri, iar cei care vor să participe la Slujba de Înviere de la biserica din sat sau la Mănăstirea rupestră de la Şinca Veche vor beneficia de transport gratuit.
 
O pensiune de trei stele din Bran oferă pachete pornind de la 450 lei/sejur trei nopţi/persoană, în care sunt incluse masa festivă cu aperitive de sezon, borş de miel, friptură de miel, cozonaci, băuturi nealcoolice şi alcoolice.
 
”După întoarcerea de la Înviere, ciocnim un ou, bem un vin roşu şi ne desfătăm cu cozonac proaspăt scos din cuptor. A doua zi luăm micul dejun la ora 10.00 cu produse tradiţionale, dar păstram loc şi pentru masa festivă, care începe după ora 13.00 şi se întinde până obosim. Între un pahar de pălincă, un drob şi o friptură stropită cu vin, mai facem un dans, mai ascultăm o muzică bună şi ne bucurăm de
atmosfera de sărbătoare“, arată reprezentanţii pensiunii în ofertă.
 
De asemenea, şi hotelierii din Braşov au pregătit oferte pentru cei care le vor trece pragul. Cea mai ieftină variantă este închirierea unui apartament în regim hotelier în centrul Braşovului, la preţuri între 80 de lei şi 150 de lei, cazare fără masă inclusă, pentru un sejur de minim trei nopţi.
 
Cei care optează pentru un hotel de patru stele din Braşov vor plăti între 180 euro şi 240 de euro/sejur 3 nopţi/cameră, în care este inclusă cazarea, mic dejun pentru două persoane, prânz tradiţional în ziua de Paşte, dar şi acces la centrul SPA (două scaune termice de relaxare, saună umeda, saună uscată şi sală de fitness).
 
În staţiunea Poiana Braşov, o pensiune de două stele este pusă la dispoziţia unui grup de maxim 13 persoane la preţul de 2.847 lei pentru un sejur de trei nopţi. Unitatea se închiriază doar integral, iar un număr mai mic de persoane va achita tot 2.847 lei. În pachet nu este inclusă şi masa, ci doar cazarea.
 
Tot în Poiana Braşov, un hotel de patru stele oferă pachete la preţuri între 200 şi 230 euro/sejur nopţi/persoană. Din ofertă nu lipsesc cina în Noaptea de Înviere, dejunul pascal tradiţional, petrecerea în 16 aprilie, acces la piscina semiolimpică, saună umedă şi uscată sau la sala de gimnastică, precum şi acces la locul de joacă pentru copii, cu supraveghere. Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, în fiecare seară se organizează petreceri cu personaje din poveşti sau diverse jocuri. Turiştii sunt invitaţi şi la un club pascal de creaţie, la un concurs de ouă încondeiate, dar şi la o vânătoare de ouă, după sosirea Iepuraşului.
 
Un alt hotel din staţiune a pregătit un pachet de minim trei nopţi la preţuri între 790 lei şi 1.000 lei/persoană. Pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani cazarea şi micul dejun sunt gratuite, iar pentru cei până în 14 ani tariful este 50% din valoarea pachetului/sejur şi cuprinde pat suplimentar, mic dejun. Hotelierul vine cu o ofertă culinară deosebită. Astfel, pentru ”Cina din Noaptea Luminii“ turiştii se vor delecta cu ouăşoare din cuibar, înroşite-n foi de ceapă, brânzeturi noi, cu verdeturi din gradină, clătite cu carne, ciuperci de pădure şi smântână, frigărui din carne de miel, cu sos de iaurt, mentă şi usturoi verde, cozonaci cu nuci şi glazură de zahăr ars, pâinici cu seminţe de dovleac, pălincuţă şi carafă cu vin. Din ”Prânzul Mare de Paşti“ nu vor lipsi drobul de miel, cu salată de ridichi, untişor şi leurdă, plăcintă cu spanac şi brânză grasă, ciorbă de miel cu smântână şi tarhon sau borşul de găină bătrână, cu gălbenuşuri şi leuştean, mielul la tigaie, cu rozmarin, usturoi copt şi cartofi tăvăliţi în unt, pască cu brânză dulce, stafide şi smântână, pâinea de casă, afinata şi carafa cu vin.
 
Nici hotelierii din Predeal nu s-au lăsat mai prejos.
 
Un hotel de trei stele oferă un pachet de Paşte la preţul de 842 lei/cameră. Preţul include cazarea pe trei nopţi cu mic dejun, primire cu cozonac, ouă roşii şi vin în Noaptea de Inviere, Masa Pascală în data de 16 aprilie şi acces gratuit la sauna, jacuzzi şi fitness.
 
Un alt hotel, de patru stele, din aceeaşi staţiune, pune la dispoziţia turiştilor pachete pornind de la 800 lei/persoană/sejur trei nopţi, cu brunch şi cină-bufet în ziua de Paşte, program de muzică live, acces la centrul SPA şi diverse concursuri şi surprize din partea Iepuraşului.
 
PRAHOVA
 
Hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit din timp ofertele pentru Sfintele Sărbători Pascale, iar turiştii şi-au achiziţionat pachetele, unele unităţi fiind deja, în întregime, rezervate pentru perioada Paştelui.
 
La un hotel de trei stele din Sinaia, sejurul de Paşte, cu cină festivă tradiţională şi program artistic, are un tarif special de 1.250 lei, pentru camera dublă. Tariful include trei nopţi de cazare, cu mic dejun bufet, tombolă cu premii, parcare sau acces centru SPA. De asemenea, în Noaptea Învierii, turiştii sunt primiţi cu tradiţionalele ouă roşii, vin si cozonac, iar a doua zi se organizează un mic dejun pascal cu meniu tradiţional şi program artistic diversificat.
 
Pentru cei mici, pe 16 aprilie, este programat un program de divertisment.
 
La un hotel de patru stele, tot în Sinaia, sejurul pentru trei nopţi de cazare costă, pentru două persoane, 320 de euro, iar sejurul de patru nopţi de cazare 366 de euro. Din pachet fac parte o cină bufet cu preparate de post în seara de Înviere, primire tradiţională cu ouă roşii, pască, cozonac şi vin roşu în noaptea de Înviere, brunch în prima zi de Paşte, cină festivă bufet în prima zi de Paşte, muzică live în prima zi de Paşte, acces la piscina semiolimpică încălzită, jacuzzi, saună şi sală de fitness.
 
La o vilă de cinci stele din Sinaia turiştii vor fi primiţi cu ouă roşii şi cozonac. Sejurul, care cuprinde trei nopţi de cazare, costă între 1.830 de lei şi 2.979 de lei, pentru două persoane, în funcţie de tipul de cameră.
Oferta mai cuprinde şi cina festivă, un cadou surpriză, acces gratuit la centrul SPA, cu hamam, saună uscată, jacuzzi exterior. În plus, turiştii au fructe în cameră şi o reducere de 15% la masaj.
 
50 de lei pe noapte, de persoană, costă cazarea, fără masă, la o pensiune din Buşteni. Potrivit ofertei, unitatea se închiriază unui singur grup de şase persoane, pentru minim trei nopţi, cu data de intrare în 14 aprilie.
 
La un conac din Buşteni, oferta de Paşte cuprinde trei nopţi de cazare şi costă 820 de lei camera dublă sau 960 de lei camera dublă pentru patru nopţi de cazare. Oferta include, pe lângă cazare, mic dejun, atelier de confecţionat decoraţiuni de Paşte, prânz în ziua de Paşte.
 
La Azuga, turiştii unui hotel de cinci stele vor achita 548 de euro pentru camera dublă, pentru un sejur de trei nopţi. Vor avea însă şi mic dejun inclus, transfer cu microbuzul la Biserica „Sfanta Treime” din Azuga pentru participarea la Slujba Învierii, bufet în piano bar după Slujbă cu preparate tradiţionale specifice Sărbătorii Pascale. Pentru copii vor fi organizate un atelier şi vânătoare de ouă şi petrecere cu animatori. Turiştii vor primi şi un voucher la SPA, în valoare de 50 de lei, şi altul la Fun Park.
 
MARAMUREŞ
 
Pensiunile agro-turistice şi cabanele din judeţul Maramureş au lansat oferte speciale pentru Paşte care includ, pe lângă cazare, şi posibilitatea ca turiştii să ia parte la sfinţirea produselor tradiţionale în Noaptea de Înviere, să îmbrace costume populare vechi, acestora fiindu-le oferite mese festive, spectacole artistice, dar şi plimbări cu căruţele trase de cai.
 
Astfel, o pensiune situată pe Valea Ronişoarei, în Rona de Jos, la 16 kilometri distanţă de Sighetu Marmaţiei, pune la dispoziţia turiştilor şase camere cu câte două paturi duble şi trei băi, capacitatea maximă ajungând la un număr de 25 locuri. Pensiunea are şi un barbeque pentru preparea cărnii. Oferta de Paşte pentru cazare cu demipensiune se ridică la 130 lei/noapte/persoană, iar pachetul include masa festivă.
 
”Meniul mesei festive cuprinde pasca, aperitiv tradiţional, miel umplut la cuptor, sos de hrean, şuncă şi cârnaţi de porc, prăjitură, cozonac. Sunt incluse băuturile nealcoolice, cum sunt apă minerală, suc, cafea, ceai, dar şi alcoolice – ţuică, bere, vin”, au spus reprezentanţii pensiunii.
 
Pensiunea se poate închiria unui singur grup de 12 persoane pentru un sejur de minim trei nopţi începând cu 14 aprilie, copiii sub 7 ani fiind cazaţi gratuit.
 
O altă pensiune, din Borşa, aşezată între cele două parcuri naţionale – Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului – dispune de două camere duble de lux, o cameră dublă superioară, un dublă şi una triplă, dar şi apartamente, unele cu câte două băi fiecare. Pensiunea are şi o piscină exterioară, dar şi loc special amenajat pentru grătar, oferind turiştilor costume tradiţionale foarte vechi, lucrate manual, pe care aceştia le pot îmbrăca.
 
”Cazarea cu demipensiune se ridică la 300 lei/noapte/persoană, pachetul minim de sejur fiind de patru nopţi, începând cu data de 14 aprilie. Pachetul include masa festivă de Paşte cu aperitiv tradiţional, gustare caldă, preparat de bază, drob şi friptură de miel, jambon, cozonaci. Din partea casei se oferă horincă şi coşul cu produse tradiţionale (ouă roşii, pască, vin) pentru sfinţire. Prânzul festiv tradiţional maramureşean va fi servit în ziua de Paşte când va avea loc şi un program artistic oferit de solista Mihaela Mihali”, au declarat reprezentanţii acestei pensiuni.
 
Tot în Borşa, o pensiune oferă cazare specială de Paşte la un preţ de 250 de lei de persoană pe noapte, pentru un pachet mimimn de patru nopţi, având disponibile nouă camere, toate dotate cu baie proprie.
 
”Pe lângă masa festivă tradiţională în ziua de Paşte şi un program artistic susţinut de Ansamblul Cercănelu, în Noaptea de Înviere se oferă turiştilor coşul cu produse tradiţionale (ouă roşii, pască, vin), dar şi cadouri de la iepuraş pentru fiecare familie”, au arătat administratorii pensiunii.
 
O cabană situată pe Dealul Moiseiului oferă turiştilor 26 de locuri în apartamente cu trei – cinci paturi, dar şi în camere cu două – patru paturi, tariful pentru pensiune completă, sejur de trei nopţi, începând din 14 aprilie, fiind de 200 lei/noapte/persoană.
 
”Pachetul include masa festivă de Paşte, cu miel la cuptor, sarmale fierte în oală de lut, prăjituri, cozonaci, pâine de casă, plăcinte cu brânză sau cu măr, siropuri de afine, zmeură, ceaiuri tradiţionale de flori de tei, zmeur, afin, ţuică de mere, pere, prune din zona Maramureşului. Asigurăm transport cu căruţele cu cai pentru traseele turistice în apropiere, vizitarea meşterilor populari din comuna Săcel, a Mănăstirii Moisei”, au anunţat administratorii cabanei.
 
BISTRIŢA-NĂSĂUD
 
Turiştii care vor să-şi petreacă vacanţa de Paşte în Bistriţa-Năsăud au la dispoziţie oferte care de care mai tentante. Dacă în ţinutul contelui Dracula din Pasul Tihuţa, proprietarii castelului au pregătit un sejur special, cu workshop-uri pentru copiii, la Colibiţa, unde se poate respira cel mai pur aer din ţară, proprietarii de pensiuni încearcă să îşi atragă clienţii cu oferte care de care mai deosebite, una dintre pensiuni oferind turiştilor, din partea casei, masa tradiţională de după Înviere.
 
Pentru un sejur petrecut în Pasul Tihuţa, în castelul Contelui Dracula proprietarii castelului au pregătit o ofertă specială pentru perioada de Paşte. Astfel, pentru două nopţi de cazare în camera dublă cu demipensiune turiştii trebuie să scoată din buzunare 450 de lei de persoană, iar pentru trei nopţi de cazare preţul urcă până la 600 de lei de persoană. Oferta include micul dejun pascal, workshop-uri de teatru pentru copii, o cină câmpenească cu foc de tabără şi orchestră tradiţională.
 
“Pentru cei mici am pregătit un program special, cu workshop-uri de teatru. Pentru cei mai micuţi vor fi exerciţii de mimică, de atenţie, sunete, iar cei mai mari vor învăţa tehnicile de teatru. De toate aceste workshop-uri se vor ocupa actorii de la trupa Trapa, care s-au ocupat şi de copiii clienţilor veniţi de sărbătorile de iarnă, iar seara au avut împreună cu copiii o reprezentaţie. Copii au învăţat foarte repede şi s-au adaptat foarte bine, iar părinţii au fost extrem de mulţumiţi, ceea ce ne-a determinat să includem în oferta de Paşte de anul acesta şi workshop-urile de teatru. Pentru anul acesta ne-am depăşit deja targetul propus în ceea ce priveşte rezervările, chiar dacă suntem în ţinutul contelui Dracula”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anamaria Muscar directorul hotelului.
 
Şi proprietarii de cabane şi pensiuni de la Colibiţa s-au întrecut în oferte pentru a-i atrage de Paşte pe turiştii în cel mai frumos loc din Bistriţa-Năsăud.
 
“Pentru un sejur de două zile, cu pensiune completă, preţul este de 800 de lei pentru două persoane. Noi am pregătit turiştilor o cină târzie, specială, din partea casei, după ce vor reveni de la Slujba de Înviere, la care pot asista la biserica din sat. Îi aşteptăm cu o masă tradiţională, ca pe Valea Bârgăului, cu ouă roşii, vopsite tradiţional, cu drob de miel şi pască după realizate după reţete specifice zonei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, proprietara unei pensiuni, Larisa Praşca.
 
Turiştii care aleg să petreacă vacanţa de Paşte la Colibiţa pot să închirieze bărcuţe, hidrobiciclete sau caiace pentru a se plimba pe lacul de acumulare din această zonă, pot închiria biciclete pentru drumeţii sau se pot delecta cu plimbări în natură. Pentru un sejur petrecut în perioda Paştelui la Colibiţa preţurile pornesc de la 70 de lei/persoană – cazare în cameră dublă de persoană şi pot ajunge până la 200 de lei de persoană pentru o nopate petrecută la munte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Artista populară Ioana Matei, printre puţinii meşteri populari din Buzău care mai încondeiază ouă după metoda tradiţională

Paştele la curtea regilor României. Ce îl nemulţumea pe Carol al II-lea în noaptea de Înviere

Cele mai cunoscute obiceiuri de Paşte

De ce nu si un… pom de Paste?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?
Telescopul Webb a găsit o populație neobișnuit de mare de asteroizi între Jupiter și Marte
Telescopul Webb a găsit o populație neobișnuit de mare de asteroizi între Jupiter și Marte
Ce a dezvăluit o investigație metalurgică despre Discul ceresc de la Nebra?
Ce a dezvăluit o investigație metalurgică despre Discul ceresc de la Nebra?
Un studiu arată că muștele sunt mai vulnerabile decât albinele la schimbările climatice
Un studiu arată că muștele sunt mai vulnerabile decât albinele la schimbările climatice
Un nou studiu dezvăluie cum au jucat cometele un rol „major” în apariția vieții pe Pământ
Un nou studiu dezvăluie cum au jucat cometele un rol „major” în apariția vieții pe Pământ
Imagini incredibile arată cum beau apă șerpii însetați
Imagini incredibile arată cum beau apă șerpii însetați
A fost descoperită o structură complexă care ar fi putut să fie creată doar de neanderthalieni
A fost descoperită o structură complexă care ar fi putut să fie creată doar de neanderthalieni
„Coșmar ecologic” în Regatul Unit! 1 milion de țigări electronice, aruncate la gunoi în fiecare zi
„Coșmar ecologic” în Regatul Unit! 1 milion de țigări electronice, aruncate la gunoi în fiecare zi
„A fi regină este supraestimat”. Regina Iordaniei: „Suntem mai puternici atunci când ascultăm”
„A fi regină este supraestimat”. Regina Iordaniei: „Suntem mai puternici atunci când ascultăm”
De la nopți obositoare, la coșmaruri: cum ne dă peste cap consumul de alcool
De la nopți obositoare, la coșmaruri: cum ne dă peste cap consumul de alcool
De ce sunt basmele benefice pentru sănătatea copiilor?
De ce sunt basmele benefice pentru sănătatea copiilor?
Atomii se pot atinge între ei?
Atomii se pot atinge între ei?
Au fost găsite noi dovezi pentru rezervoare de apă și magmă pe Marte
Au fost găsite noi dovezi pentru rezervoare de apă și magmă pe Marte
Multe dintre animalele oferite în dar de Crăciun, abandonate în următorul an
Multe dintre animalele oferite în dar de Crăciun, abandonate în următorul an
Cum a fost rezolvat cazul unei femei dispărute în urmă cu 22 de ani?
Cum a fost rezolvat cazul unei femei dispărute în urmă cu 22 de ani?
Amendă de 5 milioane de euro pentru Netflix! De ce este acuzată platforma?
Amendă de 5 milioane de euro pentru Netflix! De ce este acuzată platforma?
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, are unghiile tăiate. Păi cine poate să aibă unghiile tăiate? Un terorist”
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, ...