Un virus aparent inofensiv ar putea provoca o boală gravă

12 04. 2017, 19:00

Cercetătorii au considerat până în prezent că boala celiacă este provocată de factori genetici, sistemul imunitar atacând organismul în prezenţa glutenului, informează Gizmodo

În prezent, o echipă de cercetători a prezentat dovezi conform cărora boala ar putea fi declanşată de infecţia cu un virus benign. Persoanele cu această afecţiune au un nivel crescut de anticorpi pentru reovirusuri. 

Cercetătorii nu susţin că reovirusurile produc boala celiacă, dar poate fi unul dintre factori. ,,Boala celiacă este o afecţiune complexă care se produce în cazul unor perturbări permanente care distrug permanent toleranţa la gluten. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Boala Celiacă. Simptomele care arată că ai putea avea o afecţiune mai gravă decât o simplă durere de stomac
 
Studiul care contrazice tot ce se ştia până acum despre intoleranţa la gluten. Ce au aflat cercetătorii?
 
Un medicament folosit foarte des şi în România are efecte negative mai puţin cunoscute. Avertismentul cercetătorilor
 
O viaţă fără pâine: intoleranţa la gluten