O imagine a Führer-ului în uniformă militară, purtând brasarda cu zvastică şi executând salutul nazist "s-a strecurat" în două cărţi de colorat pentru copii publicate de o editură olandeză.
Cărţile au fost retrase de la vâmzare, însă scandalul iscat de incident nu a putut fi muşamalizat, informează
Mediafax.
Cărţile au fost distribuite în Belgia şi în Olanda şi anunţau pe copertă că sunt dedicate fotbalului şi monumentelor istorice.
Lanţul de magazine Kruidvat, care le-a distribuit, a declarat pentru France Presse că a retras toate exemplarele care încă nu au fost vândute, iar editorul a declarat că nu-şi poate explica felul în care planşele înfăţişându-l pe Hilter au putut apărea în cărţile de colorat şi a promis declanşarea unei anchete interne.
Cu siguranţă, nu peste multă vreme, cărţile care au fost deja cumpărate vor fi oferite spre vânzare, în cadrul licitaţiilor – piaţa nu duce lipsă de colecţionari „pasionaţi” de al III-lea Reich.
În acest sens, merită amintit faptul că, în luna februarie, un telefon sustras de un militar britanic din bunkerul din Berlin al lui Hitler a fost vândut la o licitaţie organizată în Statele Unite pentru suma de 243.000 de dolari.
Cu un an în urmă, în iunie 2016, la o licitaţie organizată la München, au fost vândute o pereche de şosete a Führer-ului şi ultima tunică militară pe care acesta a purtat-o. Pentru tunică, un cumpărător argentinian a plătit nu mai puţin de 275.000 de euro.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Punctul cheie în formarea caracterului lui Adolf Hitler. Eşecul de a fi admis la Academia de Artă din Viena
Ce s-a întâmplat cu câteva ore înainte de moartea lui Hitler? Mărturiile lui Rochus Misch, ultima gardă de corp a Fuhrer-ului
Adolf Hitler a cerut un împrumut de la Mercedes când era în închisoare. „Sigur că e vorba de numai cîteva mii de mărci care m-ar ajuta însă mult”.
La nici patru luni de la moartea lui Hitler, un viitor mare preşedinte american şi-a declarat, în mare secret, dragostea pentru Führer. ,,În interiorul său se afla acel lucru din care sunt create legendele”. Dovada a stat ascunsă 72 de ani