Home » D:News » Ideea genială care l-a făcut milionar pe acest tânăr. Ce avere a strâns până acum cu invenţia care ar putea rezolva o problemă economică majoră

Ideea genială care l-a făcut milionar pe acest tânăr. Ce avere a strâns până acum cu invenţia care ar putea rezolva o problemă economică majoră

Publicat: 06.04.2017
Un antreprenor care a dezvoltat un întrerupător revoluţionar a ajuns, la doar 21 de ani, să aibă o avere de un milion de lire, scrie Daily Mail.

Yasser Khattak a creat un întrerupător revoluţionar care reduce şi monitorizează consumul de energie, trimiţând de asemenea notificări privind măsurile de siguranţă prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefonul mobil. De asemenea, lumina poate fi închisă şi aprinsă de la distanţă tot cu ajutorul smartphone-ului, scrie Gândul.

Kattak susţine că a realizat întrerupătorul în timp ce era la şcoală şi speră ca invenţia sa să salveze economia Marii Britanii.

1,7 miliarde de lire costâ energia irosită anual în Regat, suficient pentru a alimenta cu energie electrică 2,5 milioane de case.

„Cred că acest produs ar putea avea un impact semnificativ asupra consumului inutil, ajutând la salvarea mediului şi la reducerea costului de trai”, a declarat el.

Yasser nu a fost tocmai un elev model, fiind suspendat de 16 ori de la şcoala unde era pentru acte de nesupunere. 

Inspirat de cartea autobiografică a lui Sir James Dyson – „Againt the Odds” („Împotriva zeilor”), acesta a decis că trebuie să găsească o soluţie pentru problemele de zi cu zi prin care să facă bani.

În timpul şcolii, Yasser a reuşit să facă 20.000 de dolari vânzând odorizante în staţiile de benzină şi mp3 playere. Aceşti bani i-a folosit apoi pentru a înfiinţa Den, compania a cărei CEO este. 

Acum, la doar 21 de ani, el are o avere de peste 1 milion de lire.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase