Cum arată de fapt unele alimente din magazine în momentul recoltării. Diferenţele sunt majore

02 04. 2017, 12:00

1. Caju arată precum nucile, au gust asemănător acestora, dar nu sunt nuci din punct de vedere botanic. Partea pe care oamenii o consumă este de fapt sămânţa fructului de caju.

 
Credit: Abhishek Jacob/Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Pulpa fructului este în  general consumată sau fermentată pentru producerea alcoolului în anumite ţări. Oamenii nu consumă întreaga sămânţă, coaja conţine o chimicală care poate provoca otrăvirea asemănătoare cu cea provocată de iederă. 

2. Migdalele nu sunt nuci, acestea provin din arborii înfloriţi care produc un fruct numit drupă. Drupele conţin coajă cu o sămânţă în interior, cea pe care oamenii o consumă 

Credit: 6th Happiness/Wikimedia

3. Cacao este de fapt un fruct, planta este produsă de un arbore, acesta are culori verzi, roşiatice şi mov, în funcţie de tipul de cacao fructul capătă culoarea portocalie sau galbenă atunci când este copt.

Credit: Aude/Wikimedia

Seminţele sunt amestecate cu pulpa şi sunt puse la fermentat şi apoi la uscat pentru câteva zile, procesul ajută la îndepărtarea gustului amar al seminţelor. 

4. Asparagus este o legumă care creşte extrem de rapid. Leguma creşte direct din pământ, dacă nu este culeasă în timp aceasta se îndeseşte şi devine lemnoasă.

Credit: Roglovsky/Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

5. Anghinarea are un aspect straniu, dar interiorul deţine un secret uimitor. Planta este de fapt o floare care nu a înflorit până în momentul recoltării. Floarea sa are o culoare purpurie. 

Credit: Ross Berteig/Wikimedia (CC BY 2.0)

6. Boabele de cafea sunt similare cu cacaua. Acestea cresc pe ramurile tufişurilor şi au o culoare roşiatică asemănătoare fructelor de pădure. În interiorul fiecărui fruct se află două seminţe care cresc şi se transformă în boabe de cafea. 

Credit: Ceazar77/Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O substanţă care se găseşte în fructe poate ajuta la recuperarea după un infarct
 
Fără suc de fructe la masă! De ce condamnă experţii obiceiul părinţilor de a da copiilor sucuri naturale?
 
Un aliment considerat sănătos este, în realitate, o adevărată „bombă cu ceas”: favorizează apariţia diabetului, a obezităţii şi a bolilor de inimă, spun experţii
 
Fructul şi sucul de fructe nu sunt la fel: unul protejează de diabet, celălalt creşte riscul!