Orezul reîncălzit poate provoca intoxicaţii alimentare dacă nu este urmat acest pas simplu
Orezul crud conţine, de obicei, spori de Bacillus cereus, o bacterie care poate provoca intoxicaţii alimentare. Sporii pot supravieţui şi procesului de gătire, conform Business Insider.
Dacă orezul este lăsat la temperatura camerei după ce este fiert, sporii se pot transforma în bacterii care se pot multiplica şi pot produce toxinele care cauzează stările de vomă şi diareea.
Cu cât orezul gătit este lăsat mai mult la temperatura camerei cu atât bacteriile vor face orezul să fie necomestibil.
Cum putem evita intoxicaţia alimentară?
În primul rând, orezul trebuie servit imediat după ce a fost gătit, iar resturile ar trebui răcite rapid şi puse în frigider. Durata recomandată de NHS este de o oră. Orezul poate fi păstrat în frigider, dar nu mai mult de o zi înainte de a fi consumat.
Atunci când este reîncălzit, orezul trebuie adus la o temperatură mare pentru distrugerea bacteriilor.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: