Un parc din Beijing a instalat un „automat“ de hârtie igenică dotat cu un sistem de recunoaştere facială pentru a opri vizitatorii să folosească prea multă hârtie igienică, informează BBC.
Maşinile din parcul chinez Templul Raiului scanează trăsăturile faciale ale vizitatorilor săi înainte de a le permite să folosească o cantitate fixă de hârtie igenică, informează
Mediafax.
Atracţia turistică este cunoscută de vizitatorii care vin aici să se aprovizioneze cu hârtie igenică pentru acasă. Oficialii care se ocupă de parc au instalat şase maşini în toatele publice pe parcursul unei perioade de şase luni de probă.
Aparatele au fost însoţite de personal care să le explice vizitatorilor cum funcţionează tehnologia. Maşinile dau o cantitate de hârtie de 60-70 cm pentru fiecare persoană. Ele nu vor oferi mai multă hârtie aceleaşi persoane timp de 9 minute. Aparatele ar trebui să scaneze trăsăturile faciale în 3 secunde, dar în realitate analiza poate dura până la 30 de secunde.
„Dacă vizitatorii noştri au diaree sau alte probleme în care au nevoie urgentă de hârtie igenică, personalul nostru le va oferi mai multă hârtie în mod direct“, a declarat purtătorul de cuvânt a parcului.
De asemenea, parcul a aprovizionat toaletele cu hârtie cu strat dublu, în loc de unul singur. Când echipa BBC a inspectat toaletele publice, acestea erau oprite, deoarece, potrivit unui membru din staff, nu au fost mulţi vizitatori în parc în acea zi.
La începutul lunii martie, presa locală raporta că vizitatorii din parcul Templul Raiului folosesc mai multă hârtie decât este necesar, în timp ce unii o ascundeau în genţi pentru a o lua acasă.
Staff-ul parcului este conştient de această problemă de câţiva ani, care a început în 2007, când toaletele au fost aprovizionate cu hârtie igienică gratuită.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Poluarea a atins CEL MAI RIDICAT nivel în Beijing – GALERIE FOTO
Universul subteran pe care autorităţile din Beijing îl ţin ascuns. Peste un milion de oameni trăiesc în aceste buncăre. Foarte puţini ştiu de ei
Autorităţile din Beijing, pregătite cu măsuri extreme pentru a putea organiza Jocurile Olimpice din 2022 – GALERIE FOTO
INOVAŢIA uimitoare din China care transformă poluarea în bijuterii