Un studiu al cercetătorilor de la Indiana University au analizat comportamentul enzimei numite NMNAT2 şi au descoperit că există un număr considerabil de compuşi care o sprijină, relatează Science Daily.
Hui-Chen Lu, conducătorul acestui studiu susţine că „acest proiect poate ajuta la crearea unor noi medicamente care să crească nivelul acestei enzime în creier, creând un „blocaj” împotriva efectelor negative ale tulburărilor neurodegenerative”.
Pentru a identifica substanţele cu potenţialul de a creşte nivelul de NMNAT2, Lu şi echipa sa au examinat peste 1.280 de compuşi, inclusiv medicamentele existente, astfel au reuşit să întocmească o listă de 24 de compuşi utili.
Unul dintre aceşti compuşi a fost cofeina, care a fost de asemenea asociată cu îmbunătăţirea memoriei la şoareci care erau modificaţi genetic pentru a produce mai multe proteine care duc la demenţă şi de a produce un nivel scăzut de enzime NMNAT2.
Şoarecii cărora li s-a administrat tratamentul cu cofeină au început să producă un nivel normal de NMNAT2, similar cu nivelul şoarecilor sănătoşi.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cofeina nu mai are nici un efect după 3 nopţi reduse de somn (STUDIU)