Acestea au fost prezentate într-un studiu desfăşurat în SUA, de specialiştii de la Colegiul de Sănătate Publică de la Universitatea Harvard, care au analizat datele a peste 130.000 de americani ale căror obiceiuri alimentare au fost studiate timp de mai mult de două decenii, relatează Rador.
Cercetătorii au descoperit că, deşi are multe calităţi şi este foarte sănătos, porumbul contribuie la excesul de greutate. Pe această listă este inclusă şi mazărea. Printre fructele şi legumele, care, oricât ar fi de sănătoase, sunt un pericol pentru siluetă, se numără şi cartofii, varza, ceapa şi piersicile. La cealaltă extremă se află fructele şi legumele care ajută la pierderea în greutate. Locul întâi îl ocupă afine. Persoanele care le consumă în mod regulat pot face faţă cu succes excesului de kilograme. Calităţi similare au şi conopida, prunele şi perele.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: