Şapte dintre cele mai OBSCURE şi mai rare boli înregistrate
IFL Science prezintă o listă cu şapte asemenea cazuri. Din păcate, în lume există mult mai multe. Majoritatea nu au un tratament, de asemenea, cauzele care duc la apariţia acestor boli rămân necunoscute.
Sindromul Böök
Această condiţie este caracterizată prin lipsa premolarilor, palme excesiv de transpirate şi o înălbire prematură a părului. A fost prima dată descrisă de geneticianul suedez Jan Jarvid Böök în anii ’50 şi au fost înregistrate doar 26 de cazuri în toată lumea.
Sindromul „omului de piatră”
Condiţia este numită în termeni medicali Fibrodysplasia ossificans progressiva şi după cum probabil se intuieşte, ţesutul moale al celui afectat se solidifică. Condiţia este ereditară şi există doar câteva sute de cazuri şi nu se poate găsi un tratament corespunzător.
Afecţiunea este tulburătoare, ţesutul precum muşchii, se solidifică treptat, limitând locomoţia, iar osul începe să crească în afara corpului.
Sughiţul cronic
Condiţia este fix ceea ce spune numele. Sughiţurile pot dura zile, săptămâni, ani sau chiar zeci de ani. Cel mai lungă perioadă a fost de 60 de ani. Oricât de bizară poate părea această afecţiune, aceasta afectează unul la 100.000 de oameni.
Mieloma multiplă
Aceasta este o formă rară de cancer osos. Are loc în plasma celulelor, într-un tip de celule albe care sunt responsabile pentru producerea anticorpilor.
Din fericire, au fost elaborate noi tratamente care ajută la activarea sistemului imunitar care atacă celulele canceroase şi care reduce dimensiunea tumorilor.
Fibroza chistică
Probabil este cea mai cunoscută boală rară. Aceşti indivizi acumulează o cantitate mare de mucus în plămâni, sistem digestiv şi alte organe. Datorită „popularităţii”, există un mare interes în găsirea unui tratament.
Nanism congenital „cap de pasăre”
Sunt cunoscute doar trei cazuri în toată lumea. Sunt caracterizate printr-o greutate mică la naştere, cap mic, faţă îngustă şi ascuţită, un nas asemănător cu un cioc, ochi mari şi dizabilitate intelectuală.
Sindromul „omul copac”
Cunoscută şi sub numele de Epidermodysplasia verruciformis, condiţia ereditară presupune dezvoltarea unui ţesut asemănător unei scoarţe de copac. Cu câteva luni în urmă, Abul Bajandar era prima persoană care se pare să fi fost vindecată de această afecţiune.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Confundate cu aluniţele, excrescenţele pielii pot trăda afecţiuni grave
Concluzie alarmată: mai mult de trei sferturi dintre oameni suferă de afecţiuni psihice