„90% dintre persoanele care au ocazia trec la fapte. Nu ţine de gen, vârsta, dacă ai avut unul sau mai mulţi parteneri. Contează dorinţa de a experimenta, mai este nevoie doar de un pahar de alcool care să amorţească conştiinţa, de un imbold al prietenilor şi de garanţia partenerului că totul va fi trecut sub tăcere”, precizează psihologul Constantin Cornea pentru Gândul.
O femeie îşi doreşte o aventură pentru că vrea să experimenteze, să îşi testeze limitele şi apoi să se întoarcă la o viaţă normală, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Femeile ţin pentru ele aceaste experienţe.
„Bărbatul caută o aventură ca să se poata lăuda la prieteni. În fond, povestirile bărbaţilor sunt ca cele ale pescarilor, în mare parte gogoşi. Aventura i-ar da în sfârşit ceva cu ce se poate lauda, ceva ce nu există doar în imaginaţia lui. Mai avem varianta în care aventura este doar un joc, un scenariu pus în scenă de un cuplu ce îşi doreşte să îşi condimenteze viaţa de cuplu”, subliniază psihologul Constantin Cornea pentru Gândul.
Dacă mulţi regretă o astfel de experienţă, alţii se cred invincibili după o astfel de trăire, pentru că le creşte încrederea în sine. “Sunt persoane care se simt vinovate şi pot dezvolta din acest motiv o tulburare de personalitate sau o adicţie. Poate apărea sentimentul de vină dacă aventura este descoperită sau partenerul doar bănuieşte ceva. În felul acesta apar procesele de conştiinţă, care se transformă în somatizări (dureri care vin şi pleacă, aparent fără motiv) alimentaţie obsesiv compulsivă, tulburări ale somnului sau ale dorinţei sexuale. Consumul de alcool se poate accentua sau devine obişnuinţă, la fel şi medicaţia luată după ureche”, mai spune specialistul.
Citeşte continuarea în Gândul!