Conform unui savant de renume, intuiţia este cea mai înaltă formă de inteligenţă. Cum poţi să o cultivi
Gigerenzer, autorul cărţii Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious, suţine că în cercetarea ştiinţifică trebuie să fii şi raţional şi intuitiv, relatează Forbes.
„În munca mea ştiinţifică, am bănuieli. Nu pot explica întotdeauna de ce cred că o anumită cale este cea corectă, dar trebuie să am încredere şi să merg mai departe. De asemenea, am posiblitatea de a verifica aceste bănuieli. Aceasta este partea ştiinţifică. În viaţa personală, mă bazez pe instict. Spre exemplu, când mi-am întâlnit pentru prima dată nevasta, nu am realizat computaţii. Şi nici ea”.
Acesta mai dezvăluie şi că este nevoie de exersarea inteligenţei pentru a arăta puterea intuiţiei, aşa cum se întâmplă în cazul studierii unui subiect anume. Aşadar, acesta este un adept al intuiţiei disciplinate: „cu cât fac mai multă cercetare, cu atât mai mult funcţionează intuiţia”.
De asemenea, intuiţia se manifestă şi la un nivel mai general, multe site-uri de astăzi au o organizare intuitivă, facilă pentru utilizatori.
Gigerenzer continuă în a-l cita pe Albert Einstein care spune că „mintea intuitivă este un har divin şi mintea raţională este servitorul loial. Am creat o societate care onorează servitorul şi care a uitat de har”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
5 lucruri pe care le fac oamenii care au o inteligenţă emoţională dezvoltată
Un studiu cu o concluzie controversată: oamenii deştepţi trăiesc mai mult. Care e explicaţia
Cât de inteligenţi erau românii în anii ’40 şi care este situaţia acum?
Femeile au depăşit bărbaţii în testele de inteligenţă pentru prima dată în 100 de ani