Home » D:News » Viaţa unui imigrant sirian a fost distrusă de reţeaua de socializare Facebook după ce acesta a pozat cu Angela Merkel

Viaţa unui imigrant sirian a fost distrusă de reţeaua de socializare Facebook după ce acesta a pozat cu Angela Merkel

Viaţa unui imigrant sirian a fost distrusă de reţeaua de socializare Facebook după ce acesta a pozat cu Angela Merkel
Publicat: 08.02.2017
Selfie-ul cu Angela Merkel l-a transformat pe Modamani în ţinta conspiraţiilor de extremă dreaptă. Prin povestiri false sau fotografii falsificate a fost asociat cu atentatul terorist din martie 2016 de la Bruxelles, iar apoi cu atacul din piaţa de Crăciun din Berlin.

Într-o zi de septembrie din 2015, un refugiat sirian- Anas Modamani-, a făcut unul dintre cele mai controversate selfie-uri din istoria Germaniei – s-a pozat cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în timpul unei vizite a acesteia într-un adăpost din Berlin. Fotografia a devenit un simbol al deciziei sale de a permite unui număr de peste 1 milion de refugiaţi să primească azil în Germania, notează Business Magazin.

Acest selfie l-a transformat pe Modamani în ţinta conspiraţiilor de extremă dreaptă. Prin povestiri false sau fotografii falsificate a fost asociat cu atentatul terorist din martie 2016 de la Bruxelles, iar apoi cu atacul din piaţa de Crăciun din Berlin. Aşa că el cere acum explicaţii mesagerului- Facebook. Un proces aflat pe rol are scopul de a determina compania să acţioneze mai rapid, chiar preventiv, pentru a elimina orice fel de material de acest tip.

În esenţă, reţeaua socială este o companie de media şi, prin urmare, este răspunzătoare de conţinutul publicat. Procesul marchează cea mai recentă încercare de a determina compania Facebook să fie mai responsabilă de creştere semnificativă a ştirilor false ce sunt propagate prin intermediul său. Compania a promis să ia măsuri pentru a combate problemei, afirmând, în acelaşi timp, că reţeaua socială este doar o platformă pentru schimbul de informaţii, nu una generatoare de conţinut.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce mănâncă Obama, Merkel sau Putin. Meniul marilor lideri politici

Modul inedit prin care refugiaţii sirieni încearcă să REFACĂ monumentele de o valoare istorică uriaşă distruse de ISIS – FOTO

Un canadian a cheltuit 1,5 milioane de dolari pentru a ajuta 200 de refugiaţi sirieni. Cum a început totul

Directorul UNESCO denunţă distrugerea monumentelor din oraşul antic Palmira în timpul ocupaţiei ISIS

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase