Trucul care te ajută să transformi un vin ieftin într-unul de primă clasă
Atunci când iei la întâmplare o sticlă de vin şi o desfaci, experţii somelieri recomanda ca, înainte să guşti conţinutul ei, să pui un praf de sare în sticlă, iar efectul va fi unul incredibil, scrie Gândul.
Sarea ajută la îmblânzirea tăriei băuturii şi la balansarea aromelor vinului. Efectul a fost descoperit de Nathan Myhrvold, autor al cărţii „Bucătăria modernistă”, în urmă cu câţiva ani în timpul unei cine. Totul s-a întâmplat când una dintre invitate s-a plâns că şi-ar dori ca vinul pe care îl bea să fie mai savuros şi mai puţin fructat. Atunci, Myhrvold a adăugat un praf de sare în pahar.
Acela a fost momentul în care bărbatul şi-a dat seama că gustul vinului a devenit unul mai bun şi că, în scurt timp, toată lumea i-a urmat exemplul şi a fost mulţumită.
În lumea iubitorilor de vinuri există o mulţime de trucuri folosite pentru îmbunătăţirea savorii acestei băuturi. Unii oameni consideră că vinul de proastă calitate devine mai bun dacă este învârtit la bleder timp de 30 de secunde, în timp ce alţii pun o lingură pe sticla de vin şi apoi o acoperă în folie de aluminiu.