Îngheţata poate provoca boli de inimă, susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu în acest sens.
Consumul excesiv de îngheţată poate face rău în special vaselor sangvine. De aceea, oamenii de ştiinţă consideră că adaosul de polifenoli în îngheţată poate ajuta la menţinerea sănătăţii vasculare. Polifenolii sunt substanţe antioxidante care previn atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale, informează
Rador.
Anterior, o altă cercetare a arătat că persoanele care mănâncă îngheţată la micul dejun se deosebesc de restul prin inteligenţă şi stare de spirit. La această concluzie a ajuns cercetătorul japonez, Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea din Tokyo.
El a efectuat un experiment în cadrul căruia a cerut participanţilor să mănânce îngheţată la prima masă din zi. În urma experimentului, acestora li s-a mărit viteza de reacţie şi li s-a redus tensiunea mentală.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: