Home » D:News » Jeanette Epps, prima femeie astronaut de culoare de la Staţia Spaţială Internaţională

Jeanette Epps, prima femeie astronaut de culoare de la Staţia Spaţială Internaţională

Jeanette Epps, prima femeie astronaut de culoare de la Staţia Spaţială Internaţională
Publicat: 17.01.2017
Jeanette Epps va fi prima femeie de culoare care se alătură astronauţilor de la Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Miercurea trecută, Jeanette Epps a fost selecţionată de NASA pentru a face parte din echipajele ISS. Jeanette Epps este de profesie fizician şi a lucrat şi pentru CIA.
Ea va face parte din echipajul ISS în calitate de inginer de zbor şi va porni în misiune în 2018, alături de compatriotul său Andrew Feustel, un veteran al zborurilor spaţiale, potrivit unui comunicat dat publicităţii de NASA. În total, 16 astronauţi de culoare, dintre care cinci femei, au făcut parte dintre cei 321 de astronauţi selectaţi de NASA de la începuturile agenţiei şi până în prezent, notează Rador.
 
Unul dintre aceşti astronauţi afroamericani este Charles Bolden, care deţine funcţia de administrator al NASA, el fiind numit de preşedintele Barack Obama. Toţi aceşti astronauţi de culoare au participat la misiuni ale navetelor spaţiale, însă Jeanette Epps va deveni prima persoană afroamericană din echipajul ISS.
 
Cei şase membri ai echipajului efectuează misiuni cu o durată de şase luni pe orbită. Jeanette Epps, deţinătoarea unui doctorat în inginerie aerospaţială la Universitatea din Maryland, a fost aleasă în iulie 2009, alături de alţi 13 candidaţi, în cadrul unei preselecţii organizate de NASA. Ea a urmat cursuri de limba rusă pentru a putea colabora cu cosmonauţii ruşi care fac parte din echipajul ISS.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase