COOLTURA de WEEKEND. Unde te poţi distra, dar şi culturaliza
Vinyl Jam Session la Beat Bar Umanist
Vineri, de la 20:30, publicul este aşteptat la jam cu viniluri, petrecere cu muzică frumoasă, jazz, blues, funk, folk, classic rock, hard rock, rock românesc şi lăutari.
Organizatorii primesc de împrumut discuri pe care le vor asculta de-a lungul serii. La pick-up maeştrii de ceremonii Vali, Victor şi colecţiile „personale”.
În timpul dansului se pot servi shot-uri cu rodie, cu sirop de mentă şi albastre, clasice şi de-ale casei, toate cu 5 lei.
Intrarea este liberă&veselă.
Premieră „La La Land”, la Cinema Elvira Popescu
Regia: Damien Chazelle
Cu: Ryan Gosling, Emma Stone, Emma Watson
Sinopsis: Filmul urmăreşte povestea Miei, o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian, un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.
News from Nowhere / Ştiri De Nicăieri, la Point Art Hub
Expoziţie de ilustraţii din România. Point se identifică drept un forum pentru ilustratorii contemporani români şi artă grafică şi a deschis o nouă platformă cu expoziţia „Ştiri de nicăieri”– o expoziţie de grup, ce va aduna peste 30 de ilustratorii români şi va juca un rol critic în dezbaterea privind cultura vizuală contemporană. Pe durata expoziţiei se vor organiza workshop-uri, dezbateri şi live performances cu artiştii invitaţi.
Ilustraţia reprezintă una dintre formele de artă cele mai versatile în cultura vizuală de astăzi. Ilustraţia este deseori asociată cu industria editorială, campanii publicitare sau folosită politic pentru satiră, dar mai recent, ilustratorii au început să creeze lucrări care jonglează şi experimentează cu noţiunea de artă vizuală contemporană şi cu formele sale hibride. Ca gen, ilustraţia s-a format din mai multe lucruri, cultivate în contextul său, prin intermediul noilor media şi tehnologiei, iar acest lucru a însemnat că ilustraţia împarte acum o platformă validă cu arta plastică. Ilustratorii de azi merg dincolo de caricatură şi reprezentare vizuală prin declaraţii de observaţie cu privire la tendinţele actuale ale culturii pop.
Pictăm pereţi #1, la Cafeneaua Lente
Feeder.ro se întâlneşte cu Lente pentru a propune un proiect de animare a unei case, invitând artişti vizuali să aducă formă, culoare şi personalitate camerelor de la Lente.
Ce?
Pictăm pereţii Lente cu Kitră, Pisica Pătrată, Irlo, Praf de cretă, Aitch, Ada Muşat, Cutărică, Pren, Sorina Vazelina.
De ce?
Lente şi-a definit un credo de-a lungul anilor prin umplerea spaţiului (fie că vorbim despre pereţi sau meniu) cu imagini, sensibilitate, idei care să aducă imaginaţie, culoare şi personalitate ieşitului în oraş. Lente (Praporgescu) se bucură şi se mândreşte că are în curtea de casă veche pereţi pe care şi-au lăsat amprenta Oana Lohan, Ada Muşat, Sorina Vazelina, Aitch, Saddo, Pisica Pătrată şi Kitră, iar Lente Dionisie Lupu şi-a deschis poarta sub auspiciile lui Aitch şi Cutărică. „Casa veche, elegantă din Dionisie Lupu, cu o căsuţă de poveste în spatele curţii este un spaţiu clasic, impunător şi oarecum distant. Ne-am bucura ca spaţiul să-i provoace şi să-i stimuleze pe cei pe care i-am invitat la pictat pereţi.”, spun organizatorii.
De Ffântul ioan, în pas cu sărbătoriri în incintă, bucateria scoate armele grele, la război – înapoi:
– o plăcintă machidonească, dulce, uşoară şi pufoasă, făcută cu drag şi cu iaurt
– o plăcintă consistentă cu nişte feluri de brânze, ciupercuţe, spanac şi mărar, cu semnătură dobrogeană
(ambele de maestra Suzana)
– un chiş de porc dulce – iute, precum cel ce s-a epuizat instantaneu de Revelion
(de chef Mărculescu)
Cine Junior, la Elvira Popescu
Sâmbătă 7 ianuarie de (re)văzut „Gruffalo şi prietenii lui” începând cu ora 11:00, iar de la ora 16:00 publicul cinefil poate vedea „Snowtime”.
Dumincă 8 ianuarie de dimineaţă, ora 11:00, urmărim „Ozzy – marea evadare”, iar după amiază, începând cu ora 18:30, „La tortue rouge” trece prin toate marile etape ale vieţii unei fiinţe umane.
Dusty Ride la Clubul Ţăranului
Despre blues se spune că e numai durere şi simţire, că n-ai ce cânta dacă n-ai ce simţi. Un lucru-i sigur, nu de cum cânţi alea trei acorduri e vorba, ci de cum iţi dezvălui sufletul atunci când o faci. Pentru cei însetaţi de sonorităţi cu rădăcini adânci, crude şi răvăşitoare, concert Dusty Ride.
Felul în care ne autopercepem este strâns legat de felul în care ne percep ceilalţi.
Plecând de la această premisă, Mihai Florea a realizat un proiect-ritual: cu 30 de zile înainte să împlinească 30 de ani a început să picteze câte o lucrare pe zi astfel încât, de ziua lui a strâns 30 de lucrări. Scopul primar a fost să se redescopere şi să-şi observe evoluţia în timp. Dat fiind că toate lucrările pornesc de la fotografii din albumul personal, această evoluţie devine evidentă nu numai dintr-o perspectivă tehnică, munca propriu-zisă în cele 30 de zile, ci şi prin prisma transformării fizice şi psihice survenite în decursul celor 30 de ani petrecuţi în această lume.
Proiectul vine în continuarea unor preocupări precedente ale lui Mihai, în care dimensiunea timpului şi a spaţiului este vitală pentru înţelegerea demersului artistic. În acelaşi timp este primul proiect autoreferenţial în care artistul devine protagonist.
Seria de picturi reprezintă viziunea celorlaţi asupra sa, pentru că fiecare fotografie este făcută de altcineva. Deasemenea fiecare pânză are ataşată câte o nucă, care devine în acest context eul sau vizinea artistului despre sine. Această percepţie personală despre propriul Eu rămâne însă ascunsă ochilor celorlalţi în interiorul coajei lemnoase a nucii.
O doză mare de nostalgie este stocată în acest proiect şi, chiar dacă lucrările urmăresc evident evoluţia artistului, ele reprezintă o generaţie întreagă. De la excursii, zile de naştere, vacanţe, ocazii speciale, la evenimente banale sau cotidiene, lucrările din Nuca-n perete sunt familiare şi sincere.
Sursa: Mediafax
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Câţi români îşi serbează onomastica de Sfântul Ioan?
31 august, ziua naţională a limbii române
Cele mai aşteptate filme în 2017, numai bune de văzut în familie