Stresul de sărbători este cauzat, în mare parte, de uitarea lucrurilor simple, de ignorarea miracolelor care se întâmplă în jurul nostru şi de axarea tot mai mare pe aspectul comercial al sărbătorii.
„Tot aud vorbindu-se de tradiţiile de Sărbători, însă mulţi omit că o tradiţie poate fi schimbată în timp. Cândva, aşezarea la masă cu cei dragi, jocurile de iarnă, omul de zăpadă, pomul de Crăciun, îmbrăţişările, scrisorile făceau parte din tradiţii, Acum se pune preţ pe cadourile scumpe, goana nebună după mâncarea de Crăciun şi de Revelion şi de nevoia obsesiv-compulsivă pentru comunicarea la distanţă şi pentru socializarea virtuală”, declară Dana Ţupa, profesor de Yoga.
Totodată, specialistul ne recomandă ca în această perioadă să facem o pauză de la grijile cotidiene, să învăţăm să ne relaxăm şi să ne bucurăm de prezenţa celor dragi, să readucem echilibrul în viaţa noastră,
1. E necesar să fim recunoscători. „Am devenit pesimişti, iar această stare ne impedică să vedem lucrurile grandioase din viaţa noastră. Uităm că suntem sănătoşi, că putem merge, asculta, vedea şi că avem un acoperiş deasupra capului. Legea Rezonanţei acţionează inexorabil, fie că ştim asta sau nu. De aceea, se şi spune că această practică a recunoştinţei ne poate face să atragem ca un magnet sănătatea şi prosperitatea. Aceste zile de recunoştinţă ne pot îmbunătăţi substanţial viaţa şi percepţia asupra mediului înconjurător. Până la urmă, orice fiinţă are impregnată în subconştient dorinţa de a fi fericită şi recunoştinţa contribuie din plin la această stare”, afirmă profesorul de yoga Dana Ţupa.
2. E indicat să consumăm alimente dulci. În opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cât posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc) este indicat în această perioadă, pentru că aduce o stare de plăcere şi de relaxare.
Citeşte continuarea în Gândul!