Psihologia din spatele lui „te iubesc”.Cine spune primul cuvintele magice şi de ce

14 12. 2017, 15:00
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea PennState Harrisburg, bărbaţii sunt aceia mai înclinaţi să spună primii „te iubesc”. De fapt, unii dintre ei încep să-şi declare astfel dragostea la doar câteva săptămâni de relaţie. Această „grabă” ar putea fi justificată de faptul că ei gândesc diferit faţă de femei, acestea din urmă având nevoie de mai mult timp pentru a-şi evalua partenerul, informează Business Insider, citat de Gândul.

În plus, o altă teorie a cercetătorilor arată că bărbaţii s-ar putea folosi de mult-aşteptatul „te iubesc” doar pentru a ajunge în pat cu femeia cu care se întâlnesc, fapt revelat şi de un alt studiu desfăşurat la Universitatea din Michigan. Astfel, concluziile au arătat că un bărbat tinde să spună „te iubesc” înainte de a face sex cu partenera lui pentru prima dată, contribuind în acest fel la câştigarea încrederii femeii care ar putea decide ulterior să ducă relaţia la nivelul următor. 

Pariul este, totuşi, unul destul de riscant şi pentru bărbaţi, pentru că femeile şi-ar putea da seama de strategie, arată cercetătorii americani. De fapt, concluziile acestora au arătat că femeile s-au declarat mai fericite dacă partenerul le-a spus „te iubesc” după ce au întreţinut relaţii sexuale pentru prima dată.
 
Dar nu totul se rezumă la sex. Potrivit profesorilor de la Universitatea din Austin, Texas, bărbaţii sunt cei care spun primii „te iubesc” şi pentru că au impresia că ei trebuie să preia frâiele şi să conducă relaţia, aşa cum, în mod tradiţional, toată lumea se aşteaptă ca bărbaţii să fie cei care invită femeile la prima întâlnire şi tot ei să fie cei care le cer în căsătorie.