„Peste câţiva ani, mobilitatea va fi perfect conectată,” a afirmat Denner. În prezent, oamenii gândesc în continuare prin prisma propriilor vehicule individuale, însă în următorii câţiva ani, atenţia lor se va îndrepta către cel mai convenabil mod de a ajunge la destinaţie.
Estimările arată că între 2017 şi 2022 piaţa globală pentru mobilitate conectată va creşte cu aproape 25% pe an. Peste câţiva ani, maşinile vor deveni o parte activă a Internetului lucrurilor (IoT – internet of things), şi vor putea comunica şi cu alte mijloace de transport conectate sau cu casa inteligentă.
Denner a evidenţiat cele trei etape de dezvoltare, necesare pentru a face acest lucru posibil. În primul rând este conectivitatea automobilului, posibilă prin smartphone sau instalarea de dispozitive proprii de comunicare. Datorită conexiunii la internet, autovehiculul viitorului va deveni asistentul personal al şoferului. „Alături de casă şi de birou, maşina va deveni cel de-al treilea mediu de locuit”, afirmă Denner. În al doilea rând avem extinderea dincolo de capota maşinii, în transportul în comun sau în serviciile de partajare a automobilelor. În al treilea rând, Internetul lucrurilor reuneşte mobilitatea, casele inteligente şi oraşele inteligente.
„Nu doar redefinim mobilitatea, ci de asemenea conectăm mediile în care trăiesc oamenii,” a afirmat Denner.
Sursa: Mediafax